HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další těžká nehoda v Brumově-Bylnici si vyžádala jeden život a několik zraněných.

(18. 8. 2021) Ve 20:49 hodin bylo krajské operační středisko hasičů informováno o dopravní nehodě dvou osobních automobilů nedaleko Brumova-Bylnice ve směru na místní část Svatý Štěpán. Protože se na místě nacházely zaklíněné osoby, k události byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín, a také posilová jednotka dobrovolných hasičů Brumov. 

Jak bylo zjištěno, na místě došlo ke střetu dvou osobních automobilů a zranění pěti z celkových sedmi účastníků nehody. V prvním voze cestovaly tři osoby, z toho dvě bylo nutné z vraku vozu vyprostit. Ve druhém se při nehodě nacházely celkem čtyři a u jedné byla nutná resuscitace. Tu zahájili už svědci nehody a pokračovali v ní také přivolaní hasiči. Oživovací pokusy bohužel nebyly úspěšné a lékař konstatoval exitus. Zraněným byla poskytnuta první předlékařská pomoc a následně byli transportováni do nemocnice.

Dvěma účastníkům nehody, a následně také příbuzným, poskytli proškolení hasiči první psychickou pomoc.

Po celou dobu řešení události byla silnice I/57 úplně uzavřena. Na pokyn velitele bylo provedeno protipožární opatření a likvidace úniku provozních kapalin. Do ukončení dokumentace nehody policií hasiči místo nasvětlovali a následně provedli odklizení vraků mimo komunikaci a úklid povrchu vozovky. Ve 4:40 hodin byl zásah hasičů na místě ukončen.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem