HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další ročník Memoriálu Františka Fraita v extrémních sportech má vítěze

(7.6. 2018) Již XXIII. ročník Memoriálu Františka Fraita uspořádali zástupci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, České hasičské sportovní federace, Sportovního klubu hasiči Zlín a odborového svazu hasičů. 

Okolí obce Provodov na Zlínsku dnes patřilo hasičům a stalo se místem již tradičního sportovního klání. Tento závod je velkou zkouškou fyzické zdatnosti, vytrvalosti a zručnosti a také velkou prověrkou psychické odolnosti a týmové spolupráce. Soutěž se zde koná každoročně k uctění památky zlínského profesionálního hasiče Františka Fraita, který zde tragicky zahynul.

Celkem 36 profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlínského kraje, Ostravy a Brna, startujících ve dvojicích, muselo zdolat těžký terén plný prudkých stoupání a hlubokých strží, skalní útvar, slanění lomu, traverz a především kilometry běhu a jízdy na horském kole.  

Na prvním místě s časem 55 minut skončili závodníci z Ostravy, na druhém místě s časem 60 minut se umístili taktéž závodníci z Ostravy a třetí místo obsadila smíšená dvojice ze Zlína a Ostravy s celkovým časem 1 hodina a 2 minuty.

Všem závodníkům gratulujeme, neboť vítězem se stal každý z účastníků této velmi náročné soutěže.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem