HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další ročník extrémního běhu Totman v Beskydech bude v polovině října

Po roce krutých covidových opatření může být letošní 21. ročník extrémního běžeckého závodu hasičů do vrchu „TOTMAN“ (TOTálně Mrtvý A Nepoužitelný hasič) odstartován tradičně – hromadným výběhem, a to v pátek 15. října 2021 z Trojanovic-Ráztoky na beskydské Pustevny.

Trať opět měří 7,4 km s převýšením 570 metrů - 1 km po asfaltu, pak především po zelené turistické značce a na hřebeni po modré s cílem na vrcholu Stezky Valaška (délka 660 metrů). Zápis startujících končí v 10 hodin, hromadný start bude v 10:30 hodin.

Loňský jubilejní dvacátý ročník se konal individuálně ve stanoveném období od 28.11. do 20.12.2020 – a všem 14 zúčastněným hasičům a dvěma hasičkám zaznamenávaly výsledky výběhu z Ráztoky na Pustevny chytré hodinky.

Loňský výběh (s chytrými hodinkami) zvládl pod hranicí 40 minut (stezka Valaška byla ale zavřená) Lukáš Krpec z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK, stanice Frýdek-Místek), a to celkově i ve své věkové kategorii od 40 let výše. On osobně běžel 9.12.2020 odpoledne, běžci si mohli vybrat individuální termíny. Druhý Milan Smatana z HZS Olomouckého kraje byl horší jen o necelou minutu.

Totmana tradičně organizuje Sportovní klub HZS Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Českou hasičskou sportovní federací a HZS Moravskoslezského kraje. Partnerem běhu jsou obec Trojanovice a Stezka Valaška.

vytisknout  e-mailem