HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení prověřilo využití "místa záchrany" na liniové stavbě

Zraněný dělník na stavbě opočenského obchvatu. Profesionální hasiči z Dobrušky cvičili nejen poskytnutí první pomoci, ale také orientaci na rozsáhlé liniové stavbě pomocí tzv. místa záchrany.

Označit přesné místo, kde je potřeba pomoci – to je klíčový krok k provedení rychlého zásahu složek IZS. Často určujeme přesné místo pomocí ulic, čísla popisného, kilometrovníku na dálnici, čísla komunikace s popisem úseku, kde k mimořádnosti došlo apod. Pokud je ale potřeba zasáhnout na rozsáhlé stavbě nově vznikajícího silničního tělesa, s orientací může složkám pomoci tzv. místo záchrany.

A právě záchranu osoby v podobném prostředí, na staveništi obchvatu města Opočna, cvičili v pátek 14. 10. 2022 profesionální hasiči z Dobrušky. Místo zásahu bylo soustředěno do bezprostřední blízkosti tzv. „místa záchrany“, které vychází z dokumentace stavby a o kterém byly zhotovitelem stavby informovány základní složky IZS.

Cílem cvičení bylo především prověřit možnosti ohlášení ze samotného místa události a navigaci jednotky požární ochrany ze strany krajského operačního a informačního střediska v případě, že bodem mimořádné události je tzv. „místo záchrany“. V rámci cvičného zásahu si dobrušští hasiči vyzkoušeli i poskytnutí první pomoci osobě po pádu z šestimetrové výšky.

PC Opočno (2).jpg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

PC Opočno (1)

PC Opočno (1) 

Detailní náhled

PC Opočno (2)

PC Opočno (2) 

Detailní náhled

PC Opočno (3)

PC Opočno (3) 

Detailní náhled

PC Opočno (4)

PC Opočno (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem