HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtyři zranění, z toho jeden vyprošťovaný u nehody u Balkovy Lhoty

V pátek 29. ledna přijalo Operační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o dopravní nehodě, která se stala u Balkovy Lhoty. K nehodě byli v 15:33 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Tábor s tím, že k nehodě došlo na křižovatce silnic č. 123 a č. 1233. 

Průzkum na místě ukázal, že se jedná o střet dvou osobních vozidel továrních značek Škoda Octavia a VW Passat. Dvoučlenná osádka vozu Octavia byla v době příjezdu hasičů již z auta venku, jejich zranění na místě ošetřili zdravotníci ZZS. V Passatu zůstal zaklíněný řidič. Kromě něj v autě cestoval chlapec, který byl také již z auta venku a byl mu kolemjedoucími řidiči postyktnut tepelný komfort. Byl také po příjezdu ZZS předán do péče zdravotníků.
Po zajištění místa nehody použili zasahující hasiči vyprošťovací aku vyprošťovací zařízení, kterým odstřihli levé zadní dveře a jeden ze sloupků. Poté bylo možné řidiče vyprostit a předat zdravotníkům. Hasiči následně pomohli s jeho transportem do sanitky.
Zároveň s vyproštěním jednotka vyřešila u vozů protipožární opatření a po dobu vyšetřování nehody policisty řídila provoz na komunikaci. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Oba havarované vozy byly odvezeny odtahovou službou.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29. 1. 2021 (4)

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29. 1. 2021 (3)

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29. 1. 2021 (2)

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29. 1. 2021 (1)

Dopravní nehoda 2 OA, Balkova Lhota - 29... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem