Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co přináší listopadové číslo časopisu 112

2. 11. 2015 (Jaroslav Vykoukal) - MV-generální ředitelství HZS ČR vydává v pořadí již jedenácté letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. 

V jeho úvodu přinášíme několik rad a doporučení k nadcházející topné sezóně.
 
V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah na rozsáhlý srpnový požár bývalého průmyslového areálu v pražských Vysočanech, seznamujeme se závěry mezinárodní odborné konference „Mosty k požární ochraně kulturních památek“ a s  možnostmi používání mlhových stabilních hasicích zařízení.
 
Prezentace projektů rozvojové spolupráce ke zvýšení akceschopnosti moldavských hasičů a průběh společného cvičení slovenských a českých báňských záchranných složek jsou hlavními tématy části časopisu zaměřené na oblast IZS.
 
V tematickém bloku ochrana obyvatelstva a krizové řízení seznamujeme se závěry konference zaměřené na ochranu povrchových a podzemních vod a s výsledky projektu k problematice zásobování vodou při vzniku živelních pohrom a rozsáhlých provozních havárií a analyzujeme rizika kontaminace pitné vody.
 
závěrečném bloku představujeme nejlepší sportovce Ministerstva vnitra za rok 2015 a hodnotíme výsledky našich reprezentantů na 11. mistrovství světa v požárním sportu v ruském Sankt Petersburgu.
 
Součástí časopisu je vložená příloha – Vyhláška č. 226/2015 Sb., o zásadách pro vymezení zóny havarijního plánování a postupu při jejím vymezení a o náležitostech obsahu vnějšího havarijního plánu a jeho struktuře.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce:
Moraviapress, s.r.o., U póny 3061, 690 02 Břeclav,          
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                       
 
Jaroslav Vykoukal, šéfredaktor
Odkazy do noveho okna

casopis-112

Logo časopisu 112 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem