Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí poslední letošní časopis 112

V polovině prosince vychází poslední letošní číslo odborného časopisu 112.  

Logo 112Logo 112
V tematickém bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme složitý zásah jednotek HZS Středočeského kraje na požár ve výrobním závodě AKUMA, a.s., který se svým rozsahem a výší škody zařadil mezi největší požáry v historii Středočeského kraje a přinášíme poznatky a zkušenosti z využití mobilního ohňového simulátoru v přípravě hasičů. Simulátor je prvním zařízením tohoto druhu v České republice.


V bloku IZS informujeme o taktickém cvičení ROPA 2008, představujeme profesní sdružení záchranářů z Milovic Help in Danger a kynologickou jednotku SDH Hejnice.


Prezentace činnosti nevládních subjektů činných v ochraně obyvatelstva ve Francii a úkoly ZL Olomouc v oblasti zabezpečení materiálem civilní ochrany jsou náplní části časopisu zaměřené na ochranu obyvatelstva.


V bloku věnovaném krizovému řízení se zabýváme prioritami nadcházejícího českého předsednictví v Radě EU pro oblast civilní ochrany. Zaměřujeme se rovněž na proměny a perspektivy HZS ČR z pohledu civilní nouzové připravenosti.


V časopisu dále naleznete například pozvánku na výstavu Kriminalistika proti zločinu, která připomíná 50. výročí založení Kriminalistického ústavu Praha, jehož experti se podílejí také na zkoumání příčin vzniku požáru u významnějších případů, informaci o projektu Bezpečný domov - bezpečná lokalita, nebo ohlédnutí za činností České asociace hasičských důstojníků.


Součástí časopisu jsou dvě přílohy. V první informujeme o zkouškách koordinace požárně bezpečnostních zařízení a systému ventilace v tunelu Klimkovice, druhá přináší souhrnný obsah letošního ročníku časopisu.


Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.


Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
 tel.: 516 205 195, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz

Jaroslav Vykoukal -  šéfredaktor

vytisknout  e-mailem