Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí nové číslo časopisu 112

7. 9. 2011 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině měsíce září vychází v pořadí již deváté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V úvodu časopisu připomínáme desáté výročí leteckých teroristických útoků na USA, při likvidaci jejichž následků položilo své životy téměř 350 hasičů.
V části zaměřené na požární ochranu přinášíme analýzu zajímavého zásahu na požár pryže a plastů v Boru u Skutče, při jehož hašení byla poprvé úspěšně využita metoda smáčení hořícího materiálu ve vodní lázni a seznamujeme se systém odborné přípravy vyšetřovatelů příčin vzniku požárů. 
Nová typová činnost složek IZS při společném zásahu – Chřipka ptáků a hodnocení taktického cvičení s námětem záchrany osob po zřícení střechy sportovní haly tvoří hlavní náplň části časopisu zaměřené na problematiku IZS.
 
V tematických blocích ochrana obyvatelstva a krizové řízení otiskujeme případovou studii věnovanou desátému výročí závažné chemické havárie ve francouzském Toulouse, přinášíme závěrečné hodnocení cvičení „Zóna 2010“, úvahu o připravenosti zdravotnictví na mimořádné situace vzniklé v důsledku klimatických změn a podrobně bilancujeme letošní vzdělávání starostů obcí v oblasti krizového řízení.
 
V závěrečném bloku naleznete zpravodajství z největšího setkání požárních automobilů a jejich osádek „Pyrocar 2011“ v Přibyslavi nebo představení projektu „Junior univerzity“ zaměřeného na propagaci studia na VŠB-TU Ostrava mezi žáky základních škol. Pro příznivce požárního sportu je připraveno komplexní zpravodajství ze společného Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu, které se uskutečnilo v srpnu letošního roku v Ostravě.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem