HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Členové JSDH absolvovali kurz „Technik ochrany obyvatelstva

Ve dnech 18. – 19. září 2020 proběhl na Učilišti požární ochrany ve Velkém Poříčí kurz pro členy jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí „Technik ochrany obyvatelstva“. Náplní kurzu bylo připravit absolventy na výkon funkce technik ochrany obyvatelstva v JSDH obce, případně také pro činnosti jako člena krizového štábu obce pro řešení mimořádných událostí.

Kurz se skládal z teoretické a praktické části. Teoretická část byla zaměřena na legislativní rámec problematiky ochrany obyvatelstva a krizového řízení při řešení mimořádných událostí. Důraz se kladl na oblast varování, vyrozumění a evakuaci. Při praktickém výcviku si absolventi vyzkoušeli v rámci protipovodňové ochrany výstavbu protipovodňových hrází, seznámili se s postupem vysoušení objektů postižených povodní a v rámci nouzového přežití proběhla výstavba „soupravy pro následné použití pro 50 osob“, která je uložená na územním odboru Náchod. Hlavním stanovištěm na kurzu byl kontejner nouzového přežití, který HZS Královéhradeckého převzal k ochraňování od Státní správy hmotných rezerv. Absolventi si reálně vlastními silami vyzkoušeli jeho rozvinutí a uložení.

Kurzu Technik ochrany obyvatelstva se zúčastnilo 20 členů z 11 JSDH obcí a měst (Kosice, Jizbice, Náchod, Dobrošov, Pilníkov, Velké Svatoňovice, Nová Paka, Častolovice, Lhoty u Potštejna, Merklovice, Liberk).

Technik OOB (7).JPG

odd. ochrany obyvatelstva a krizového řízení
FOTO: HZS KHK
 

Odkazy do noveho okna

Technik OOB (1)

Technik OOB (1) 

Detailní náhled

Technik OOB (2)

Technik OOB (2) 

Detailní náhled

Technik OOB (3)

Technik OOB (3) 

Detailní náhled

Technik OOB (4)

Technik OOB (4) 

Detailní náhled

Technik OOB (5)

Technik OOB (5) 

Detailní náhled

Technik OOB (6)

Technik OOB (6) 

Detailní náhled

Technik OOB (7)

Technik OOB (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem