Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Členové Českého národního výboru CTIF se sešli na jednání v Praze

17. 1. 2020 - Český národní výbor CTIF (ČNV CTIF), jehož předsedou je generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR, genpor. Ing. Drahoslav Ryba, sdružuje zástupce státních úřadů, hasičských sdružení, spolků, vzdělávacích, výzkumných a jiných organizací, působících na úseku požární ochrany a reprezentuje zájmy České republiky v Mezinárodním technickém výboru pro prevenci a hašení požárů (CTIF). 

Ve středu, 15. ledna 2020, se v Praze konalo první letošní setkání člen ů ČNV CTIF, které mělo za úkol vyhodnotit akce, jež se uskutečnily v roce 2019 a připravit se na ty, které se budou konat v letošním roce. 

Starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Jan Slámečka, hovořil o Shromáždění delegátů CTIF 2019, které se konalo v červenci 2019 ve švýcarském Martigny. V rámci něj se uskutečnila volba viceprezidentů CTIF. Kandidát za Českou republiku, Ing. Zdeněk Nytra, byl zvolen viceprezidentem CTIF na další funkční období (2019 - 2022). Ing. Monika Němečková, náměstkyně starosty SH ČMS, informovala o průběhu 22. ročníku mezinárodní soutěže mladých hasičů CTIF, která byla rovněž jednou z akcí konaných v červenci 2019 ve švýcarském Martigny.

Brig. gen. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., ředitel HZS Moravskoslezského kraje a prezident České asociace hasičských důstojníků, hovořil o mezinárodní konferenci CTIF „Fire Rescue and New Challanges“, která proběhla ve dnech 25. – 26. října 2019 v Ostravě, a kterou letos organizoval Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Generál Vlček poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci konference, jež byla účastníky hodnocena velmi pozitivně. Ing. Zdeněk Nytra ještě doplnil, že letos se bude konference konat na konci října v norském Oslo. 

Hlavním bodem středečního jednání ČNV CTIF bylo připravit se na další letošní shromáždění, které se bude konat 17. června v Honnoveru, na kterém budou účastníci mj. volit nového prezidenta CTIF. Členové ČNV CTIF se dohodli, že ČR bude při volbě prezidenta zastupovat současný starosta SH ČMS Jan Slámečka. Jakmile budou známy všechny nominace, ČNV CTIF rozhodne, kterého z kandidátů podpoří. 

ČNV CTIF dále projednal a schválil kvalifikační podmínky družstev mužů, žen a mládeže pro soutěže CTIF na rok 2021 a přijal Etický kodex člena reprezentace ČR v hasičském sportu.

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem