HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 3. ledna 2017

SVODOkres Domažlice

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Klenčí pod Čerchovem 3.1.2017 1:56:48
V Klenčí pod Čerchovem jednotky HZS Domažlice a místního SDH zlikvidovaly požár sazí v komíně. Ke škodě nedošlo.

Stanice Domažlice Klenčí pod Čerchovem

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Horažďovice, střed, Nábřežní 3.1.2017 9:42:07
V Horažďovicích hasiči vyprostili ze zamrzlého jezu na řece Otavě utonulého psa. Vzhledem k nízké hladině řeky zasahovali hasiči bez použití člunu. Psa si převzali strážníci Městské policie a zajistili jeho odvoz.

Stanice Horažďovice

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Klatovy, U soudu, Kollárova 3.1.2017 11:11:44
V Klatovech hasiči otevřeli osobní auto, ve kterém společně s klíčky v zapalování zůstalo uzamčené asi dvouleté dítě. Spokojeně spící dítě bylo v pořádku předáno rodičům.

Stanice Klatovy

3.1.2017 (KT 14.46) DN Lomec.jpgDOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Lomec, Novákovice 3.1.2017 14:46:24
Mezi Klatovy a Janovicemi nad Úhlavou poblíž obce Lomec zasahovali hasiči z Klatov u dopravní nehody třech osobních aut. Posádky všech vozidel vyvázly bez zranění. Hasiči zabezpečili místo nehody, auta opatřili proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po zdokumentování nehody Policií ČR hasiči odtlačili auta mimo hlavní komunikaci, aby nepřekážela silničnímu provozu. Po úklidu kontaminovaného sorbentu a střepů se hasiči vrátili zpět na základnu.

Stanice Klatovy

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Nýrsko, 3.1.2017 19:34:30
V Nýrsku jednotky HZS Klatovy a místního SDH vnikly do Vančurova bytu. Majitelku hasiči nalezli na zemi. Po zjištění jejího zdravotního stavu ji přemístili na postel. Hasiči o ní pečovali do příjezdu ZZS. Následně ji pomohli transportovat do sanitky.

Stanice Klatovy Nýrsko

Okres Plzeň-město

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Plzeň, Skvrňany, Lábkova 3.1.2017 6:54:12
V Plzni-Skvrňanech hasiči z PS Střed pomohli ZZS s transportem pacientky do sanitky.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-MĚŘENÍ KONCENTRACÍ; Plzeň, Doubravka, Skalní 3.1.2017 13:03:28
V Plzni na Doubravce hasiči z PS Košutka a PS Slovany 738/20 společně s techniky RWE monitorovali koncentraci nebezpečného plynu v prostorách třípatrové budovy. Vzhledem k tomu, že u jednoho z bytů naměřili vysoké koncentrace, nařídil velitel zásahu evakuaci celé budovy. V daný okamžik se evakuace týkala pěti přítomných osob. Byt, ze kterého plyn unikal, hasiči otevřeli pomocí speciálního náčiní. Uvnitř zjistili, že plyn unikal z otevřeného plynového ventilu u sporáku. Po odvětrání bytu i společných prostor se všichni mohli vrátit do svých domovů.

Stanice Plzeň Košutka Stanice Plzeň Slovany

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY; Plzeň, Skvrňany, Tichá 3.1.2017 13:51:07
V Plzni hasiči z PS Střed vyjeli do Skvrňan k nahlášenému úniku vody v bytovém domě. Hasiči uzavřeli ventil určený pro poškozené potrubí. Místo události si převzali správci budovy.

Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň, Domažlická 3.1.2017 16:25:46
V Plzni na kruhovém objezdu na Domažlické třídě hasiči z PS Střed odstranili z vozovky pomocí sorbentu provozní kapaliny, které unikly v důsledku střetu ze dvou osobních aut. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-jih

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Stod, Sokolská 3.1.2017 12:25:14
Ve Stodu hasiči z Nýřan otevřeli byt, pacientku si převzala do péče ZZS.

Stanice Nýřany

skrz ledZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VODY; Dobřany, Mostecká 3.1.2017 12:58:58
V úterý 3. ledna 2017 dvě minuty před jednou hodinou odpoledne vyjeli hasiči z Přeštic do Dobřan zachránit z řeky Radbuzy topícího se psa. Na pomoc současně vyjela i místní jednotka SDH. Pes se probořil ledem a nebylo na první pohled možné určit jeho přesnou polohu. Hasiči ho nalezli v ledu pod břehem řeky. Vyprostili ho a předali majitelce. Vyjádření prezidia VZS: V současné době nedoporučujeme vstupovat na zamrzlou plochu, a to z důvodu možného propadnutí. Síla ledu na většině území Plzeňského kraje zatím nedosahuje optimální tloušťky, která by měla být minimálně 17 cm. Upozorňujeme, že zvýšené nebezpečí hrozí na proudících vodách a na rybnících v blízkosti výpustí a přítoků. V těchto místech bývá led o mnoho slabší. Více informací VZS. (foto ilustrační)

Stanice Přeštice Dobřany

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Dobřany, Sokolovská 3.1.2017 20:08:50
V Dobřanech v ulici Sokolovská byl nahlášen zápach plynu v bytovém domě. K události kromě místní jednotky SDH vyjeli hasiči z Přeštic. Hasiči přeměřili koncentrace ve všech patrech budovy. Detekční přístroje nezaznamenaly žádné nebezpečné hodnoty. Budovu si převzali technici RWE.

Stanice Přeštice Dobřany

Okres Tachov

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Halže, Branka 3.1.2017 21:11:56
U obce Branka hasiči z Tachova odstranili ze silnice padlý strom.

Stanice Tachov

vytisknout  e-mailem