HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 29. ledna 2017

SVODOkres Klatovy

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Klatovy, Suvorovova 29.1.2017 13:18:45
V Klatovech hasiči pomocí výškové techniky vnikli do uzamčeného bytu. Podezření na úmrtí se potvrdilo.

Stanice Klatovy

Okres Plzeň-město

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Jižní Předměstí, Borská 29.1.2017 7:43:33
V Plzni vyjeli hasiči z PS Střed na žádost ZZS do ulice Borská otevřít byt. Pacient otevřel dveře sám, převzala si ho do péče ZZS.

Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Plzeň, Doudlevce, Heyrovského 29.1.2017 15:29:38
V Plzni vyjeli hasiči z PS Střed do ulice Heyrovského k dopravní nehodě čtyř osobních aut. O zraněného řidiče se při příjezdu jednotky již starala ZZS, v ostatních zaparkovaných vozidlech se v době nehody nikdo nenacházel. Hasiči pomocí sorbentu a sorpčních rohoží odstranili z vozovky uniklý olej.

Stanice Plzeň Střed

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň, Lobzy, Pod Švabinami, Pod Vrchem 29.1.2017 21:40:08
V Plzni Lobzích hasiči z PS Střed zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu požár osobního auta. Vozidlo bylo dle všeho určeno k likvidaci. V současné době není možné vyloučit z možných příčin vzniku požáru ani úmysl. Při požáru bylo poškozeno nedaleko stojící vozidlo. Předběžně byly škody vyčísleny na 40 tisíc korun.

Stanice Plzeň Střed

Okres Plzeň-jih

6POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Oselce 29.1.2017 2:44:23
V neděli 29. ledna 2017 čtvrt hodiny před třetí ráno vyslalo operační středisko do obce Oselce k požáru rodinného domu jednotky HZS Horažďovice, HZS Nepomuk, SDH Kasejovice, SDH Nepomuk. Poplach byl vyhlášen současně i místní jednotce SDH. Již podle prvních informací, které hasiči obdrželi od oznamovatele, byla požárem zasažena celá střecha. Když přijeli hasiči k požáru, nejintenzivněji hořelo nad hospodářskou částí budovy a oheň přeskočil nad obytnou část. Hasiči uzavřeli do domu přívod vody i plynu a nechali vypnout elektřinu v celé obci. Kvůli nedostatečnému množství zdrojů vody na hašení si velitel zásahu vyžádal jednotky z celého druhého stupně. Jako posila vyjeli k požáru hasiči z Klatov a dobrovolné jednotky SDH okolních obcí - Lnáře, Myslív a Pačejov. O pomoc byli požádáni i hasiči z Jihočeského kraje ze stanice Blatná. Čerpací stanoviště hasiči vytvořili na dvou nedalekých rybnících a dále použili obecní hydrantovou síť. Vodu k požářišti dopravovali dálkově i kyvadlově. Požár hasiči dostali pod kontrolu po dvou hodinách od příjezdu první jednotky, likvidaci velitel zásahu na KOPIS ohlásil krátce před šestou hodinou večer po více než 15 hodinovém zásahu. Místní dobrovolní hasiči dalších 12 hodin drželi nad požářištěm dohled. Požár se obešel bez zranění, majitel se nacházel v tu dobu mimo objekt. Požár napáchal škody předběžně za 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

stanice Blatná Lnáře Stanice Klatovy Stanice Horažďovice Stanice Nepomuk Horažďovice Myslív Pačejov Kasejovice Nepomuk Oselce

Okres Rokycany

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Lhota pod Radčem 29.1.2017 21:31:40
Ve Lhotě pod Radčem jednotky HZS Rokycany, HZS Radnice, SDH Zbiroh a místního SDH zlikvidovaly požár sazí v komíně. Stanice Rokycany Stanice Radnice Zbiroh Lhota pod Radčem

Středočeský kraj, okres Rakovník

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Slabce, Kostelík 29.1.2017 14:07:04
V rámci mezikrajské spolupráce dobrovolní hasiči ze Zvíkovce vyjeli do obce Kostelík k dopravní nehodě osobního auta, které narazilo do stromu. Nehoda si vyžádala zranění 1 osoby.

Zvíkovec

vytisknout  e-mailem