Technický ústav požární ochrany  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Březnová výjezdová činnost oddělení požárně technických expertiz

Dnes 20. března vyjeli experti z oddělení požárně technických expertiz k šetření požáru hotelu v Jindřichově Hradci. 

Na místě provádí ohledání technologického zařízení za účelem vyloučení či potvrzení technické závady jako možné příčiny vzniku požáru. Výsledky a závěry šetření budou aktualizovány v samotném příspěvku na našich stránkách.

V úterý 7. března se výjezdová skupina podílela na vyšetřování příčiny vzniku požáru v Ústeckém kraji, konkrétně v Litvínově. Došlo zde k požáru ve vnitřním prostoru filtrační jednotky zařízení pro tryskání a pískování povrchů. Vyšetřovatelé z oddělení požárně technických expertiz na místě ohledali vnější i vnitřní prostor filtrační jednotky, ze kterého zároveň odebrali vzorek. Jednalo se o abrazivo s odpadním materiálem, kterým je prováděno samotné tryskání povrchů. Odebraný vzorek bude následně zkoumán v laboratořích Technického ústavu požární ochrany za účelem zjištění, zda nevykazuje sklony k samovznícení.

Dne 15. března  byla výjezdová skupina povolána do Čelákovic, a to nejen k vyšetřování příčiny požáru tamního průmyslového objektu, ale také k provedení dokumentace požářiště. Za tímto účelem byly provedené letecké snímky celého areálu pomocí dronu a také dokumentace vnitřních prostor objektu sférickou kamerou. Společně s kolegy ze Středočeského kraje naši vyšetřovatelé lokalizovali kriminalistické ohnisko požáru a stanovili možné verze příčiny požáru, který je dále v šetření HZS Středočeského kraje a PČR.

Odkazy do noveho okna

šetření_Litvínov_filtrační jednotka

šetření_Litvínov_filtrační jednotka 

Detailní náhled

šetření požáru_Čelákovice_sférická kamera

šetření požáru_Čelákovice_sférická kamer... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem