Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čeští hasiči přijali chorvatské kolegy

Dnes v pondělí 19. října 2009 se uskutečnilo v prostorách generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR pracovní setkání přestavitelů HZS ČR v čele s generálním ředitelem genmjr. Ing. Miroslavem Štěpánem se zástupci Státního ředitelství pro ochranu a záchranu Chorvatské republiky. 

Delegace z Chorvatska bude během svého pobytu seznámena s koncepcí Ochrany obyvatelstva ČR, s fungováním Integrovaného záchranného systému a provozem jednotného evropského čísla tísňového volání 112.


Hosté v čele s ředitelem Státního ředitelství pro ochranu a záchranu Chorvatské republiky Damirem Trutem během svého třídenního pobytu v České republice navštíví Odborné učiliště požární ochrany v Brně a také krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina v Jihlavě.


Cílem pracovní návštěvy je vzájemné předání zkušeností s provozem tísňové linky, koncepcí požární ochrany a ochrany obyvatelstva.

Ředitel Státního ředitelství pro ochranu a záchranu Chorvatské republiky Damir Trut a generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Ing. Miroslav ŠtěpánŘeditel Státního ředitelství pro ochranu a záchranu Chorvatské republiky Damir Trut a generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Ing. Miroslav Štěpán
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem