HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cesta mladých hokejistů skončila požárem jejich autobusu.

Odpolední požár slovenského autobusu u Bystřice pod Lopeníkem. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.  

V 13:55 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Uherský Brod a současně i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Bystřice pod Lopeníkem a Bánov. Hasiči zamířili na místo hlášeného požáru autobusu, ke kterému došlo na výjezdu z obce Bystřice pod Lopeníkem směrem na Starý Hrozenkov.
 
Ke vzniku požáru došlo v průběhu jízdy autobusu přepravujícího třináct mladých hokejistů s doprovodem patnácti dospělých. Kouř vycházející ze zadní části autobusu zaregistroval jeho řidič, který se po zastavení u krajnice pokusil vzniklý požár hasit za použití dvou ručních hasících přístrojů. Přes veškerou snahu se mu šíření požáru zabránit nepodařilo. Ještě než se pokusil plameny uhasit, pomohl s vystoupením všech cestujících a vynesením jejich věcí.
 
Do boje s požárem, který zasáhl téměř polovinu autobusu se postupně zapojili všechny povolané jednotky. Za použití několika útočných proudů se jim podařilo požár do dvanácti minut dostat pod svou kontrolu a za dalších osm minut ho zcela zlikvidovat.
 
Podle dosavadních zjištění stála za vznikem požáru technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na 760.000,- Kč. Při události nedošlo k žádnému zranění nikoho z cestujících ani zasahujících hasičů.

 

Autor: por.Bc. Libor Netopil - tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem