Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Český rozhlas odvysílal zajímavou reportáž ze života hasičů

16. 12. 2014 (Nicole Zaoralová) - V sobotu 13. prosince 2014 měli posluchači Českého Rozhlasu Plus možnost poslechnout si osobní příběh profesionálního hasiče Ivana Růžičky, který se své profesi věnuje přes 20 let.  

Bývalý velitel směny z HZS Jihomoravského kraje, letecký záchranář a lezec dnes působí jako lektor ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR v Brně, kde předává zkušenosti svým kolegům.
 
Odvysílaná reportáž byla následně doplněna o diskuzi s psycholožkou HZS Středočeského kraje kpt. PhDr. Evou Biedermannovou, vedoucím oddělení jednotek požární ochrany z generálního ředitelství HZS ČR plk. Ing. Pavlem Nepovímem a o zkušenosti z výjezdu se přišel podělit i „vysloužilý“ hasič Jiří Hrdlička.
 
Pokud se chcete dozvědět například to, že se dříve jezdilo k zásahu v saku a kravatě, že se připravuje speciální psychologický program pro manželky hasičů, a že na jedno tabulkové místo profesionálního hasiče se hlásí i 30 zájemců, můžete si celou reportáž pustit až do 12. ledna 2015 na i-radiu:http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3273028.
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem