HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Českolipský profesionální hasič uspěl na mistrovství Evropy WUAP 2019

Velkým úspěchem pro českolipského profesionálního hasiče Josefa Capoucha se stalo Europan Championships WUAP 2019, který se konal koncem června ve Frauenau (Německo). 

Dvaadvacetiletý borec předvedl neskutečný výkon v kategorii junioři do 110 kg (Equipped), kdy v disciplíně mrtvý tah zvedl neuvěřitelných 320 kilogramů. Tímto výkonem nejenže vyhrál první místo ve své kategorii a získal tak titul mistra Evropy, ale zároveň vytvořil nový světový rekord! Vzhledem k tomu, že se však nejednalo o mistrovství světa, nemohl mu být titul mistra světa oficiálně udělen.

Josef Capouch si jde postupně za svým snem!

V listopadu 2018 získal Josef Capouch ve své váhové kategorii titul mistra republiky a vyhrál i v absolutní pořadí, tzn. bez rozdílu váhových kategorií, když pokořil magickou hranici 300 kg v mrtvém tahu.

Následně se počátkem května 2019 zúčastnil Mezinárodního mistrovství České republiky v silovém trojboji WUAP 2019, které se konalo ve městě Nový Bor. Zde již nesoutěžil pouze v disciplíně mrtvý tah, ale i v dalších dvou disciplínách silového trojboje - benchpress a dřep a toto neskutečné úsilí zakončil výsledným totalem (součet všech disciplín) 790 kg (315 kg dřep, 185 kg benchpress a 290 kg mrtvý tah). Tímto výkonem opět vyhrál nejen svoji váhovou kategorii, ale i absolutní umístění v juniorech.


Nyní je držitelem titulu mistra Evropy a dalším cílem je vybojovat medailové umístění na mistrovství světa.

„Josef se o silový trojboj začal zajímat teprve nedávno. K tomuto sportu ho koncem roku 2016 přivedl kamarád Lukáš Seifert, který mu pomáhá během závodů i přípravy. Postupnými kroky, tvrdým tréninkem a především disciplínou se rychle vypracoval až na samotný vrchol a nyní patří mezi elitu závodníků v ČR," přiblížil sportovní kariéru jeho kolega ze stanice Česká Lípa nprap. Bc. Jan Jech.

"Příprava je po celém roce těžkých závodů opravdu náročná a tréninky jsou velmi vyčerpávající, každopádně brzy začínám přípravu na mistrovství světa, které se koná letos v USA. Chtěl bych opět překonat svá maxima a dosáhnout dalšího pěkného umístění. Bohužel moje účast bude závislá především na tom, zda se podaří sehnat nějaké sponzory," dodává Josef Capouch.

Nadějný reprezentant HZS Libereckého kraje trénuje po celý rok ve Fitness centru Zeus v Novém Boru a je aktivním a hrdým členem klubu SK Metalpower Nový Bor. Tímto by chtěl poděkovat předsedovi klubu SK Metalpower Karlovi Koldovskému, ale i ostatním jeho členům, kteří mu v jeho náročné přípravě pomáhají.

Josef Capouch na závěr dodává: „Jsem hrdý nejen na své sportovní úspěchy, ale i na svoji práci profesionálního hasiče, kdy tak mohu současně reprezentovat Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje."

Odkaz na video:
Mistrovství Evropy - Fraenau 2019
https://www.youtube.com/watch?v=h1dyB0o-nGc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0uFctl8eKyyIJBtwrfSWyFD_cMbdGms-PXJRqz5GMiZjLNEtmoEsX3Rvo

Mistrovství České republiky v silovém trojboji - Nový Bor 2019-06-28
https://www.youtube.com/watch?v=QRW03aN3RIA&fbclid=IwAR1XjKCbUafuqitVeEcJrkQ7QcWl1FcDtE53msaMJ5G6BywXqE8Ko2o5iV8

Foto: nprap. Jan Jech, HZS Libereckého kraje

Autor: Mgr. Zdenka Štrauchová

Obrázky k článku

1.jpg1.jpg2.jpg2.jpg3.jpg3.jpg4.jpg4.jpg5.jpg5.jpg6.jpg6.jpg7.jpg7.jpg

vytisknout  e-mailem