HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Českolipský profesionální hasič Josef Capouch získal titul absolutního mistra světa

Příslušník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, nadstrážmistr Josef Capouch dosáhl velkého úspěchu – na Mistrovství světa v silovém trojboji (benchpressu, mrtvém tahu a dřepu), které se uskutečnilo ve dnech 28. září až 2. října v německém Fraureuthu, získal zlatou medaili a titul mistra světa. 

Josef CapouchPětadvacetiletý příslušník sboru, který působí na stanici v České Lípě jako výjezdový hasič směny A, předvedl skvělý výkon v kategorii muži do 125 kilogramů – podařilo se mu zvednout neuvěřitelných 350 kg na dřep, 345 kg v mrtvém tahu a 205 kg v benchpressu. Celkový součet jeho výkonu 900 kg mu zajistil nejen první místo v jeho kategorii, ale zároveň i umístění na prvním místě v absolutním pořadí, tzn. bez rozdílu váhových kategorií.

„Touha dosáhnout vítězství mě hnala dál“

Velkému úspěchu předcházela tvrdá dřina v podobě svědomité fyzické přípravy příslušníka HZS LK na závody. „Po celém roce těžkých závodů pro mě byla opravdu náročná a tréninky byly velmi vyčerpávající, nicméně touha pokořit magickou hranici v celkovém součtu 900 kg a dosáhnout vítězství mě hnala dál,“ přiznává Josef Capouch, který slouží v Hasičském záchranném sboru Libereckého kraje pátým rokem.

Dobrá fyzická kondice příslušníka je pro výkon služby v bezpečnostním sboru velmi důležitá. Jako výjezdový hasič využije svou sílu zejména při vyprošťování u dopravních nehod nebo při záchraně osob či zvířat.

Absolutní mistr světa v silovém trojboji

Letošní titul mistra světa českolipský profesionální hasič přidá k úspěchům z minulých let, kterými byly tituly juniorský mistr republiky 2019 v silovém trojboji, juniorský mistr Evropy 2019 v mrtvém tahu a mistr světa 2021 v mrtvém tahu.

Za Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje našemu příslušníkovi k úspěchu srdečně gratulujeme a přejeme hodně zdraví a řadu dalších sportovních vítězství!

Českolipský profesionální hasič Josef Capouch slouží v HZS LK pátým rokemČeskolipský profesionální hasič Josef Capouch slouží v HZS LK pátým rokem

 odkud si pětadvacetiletý profesionální hasič přivezl domů zlato Památeční foto z Fraureuthu, odkud si pětadvacetiletý profesionální hasič přivezl domů zlato

 nstržm. Josefa Capoucha Cenné vítězství nstržm. Josefa Capoucha

Autor.: ppor. Bc. Jan Jech, por. Mgr. Jaroslava Benešová

vytisknout  e-mailem