HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Českobudějovičtí hasiči hasili dva požáry během jedné noci

V rozmezí jedné hodiny vyjížděli 9. 6. brzy ráno profesionální hasiči k požáru osobního vozidla v Nerudově ulici a plastových kontejnerů ve Staroměstské. 

1.jpegVe 2:38 vyjela jednotka z českobudějovické stanice k požáru Škody Fabie v Nerudově ulici. V době příjezdu byl požár již plně rozvinutý, hasiči použili jeden vysokotlaký proud a požár rychle zlikvidovali. Škoda na automobilu byla odhadnuta zhruba na 50 000 Kč. Žárem byly poškozeny další dva vozy, kde se celková výše škody odhaduje na zhruba 70 000 Kč. Zásahem se hasičům podařilo uchránit hodnoty zhruba ve výši půl milionu korun. Příčina je v šetření.

Druhým zásahem, ke kterému vyjela jen o hodinu později stejná jednotka se odehrál ve Staroměstské ulici v Českých Budějovicích. V přístřešku zde hořely 4 plastové kontejnery. Hasiči požár dostali rychle pod kontrolu a úplnou likvidaci nahlásili 20 minut po ohlášení. Výše škody byla stanovena na 24 000 Kč. Svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 30 000 Kč. Příčina vzniku požáru je stejně jako v prvním případě v šetření.

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem