Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Česká republika poskytla humanitární pomoc Gruzii

Středa 13. 8. 2008 (Petr Kopáček)- Česká republika poskytla materiální humanitární pomoc Gruzii, jejíž obyvatelstvo je postiženo ozbrojeným konfliktem. Vládní letecký speciál dnes (13.8.) do zasažených oblastí dopravil zdravotnický materiál v hodnotě necelých 2 milionů korun. Šlo o 41 000 ks různých druhů obvazů, 120 krevních jednotek, 160 jednotek krevní plazmy a 1000 ampulí Albuminu po 50 ml.  

Tuto pomoc organizoval Hasičský záchranný sbor ČR ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí a Ministerstvem zdravotnictví.
 
Armádní letadlo s pomocí doprovázenou dvěma styčnými důstojníky Hasičského záchranného sboru ČR odletělo ve středu 13.8. v ranních hodinách z letiště Praha-Kbely a zamířilo do Jerevanu, hl. města Arménie. Odtud byla pomoc na místo určení dopravena pozemní cestou. Tuto dopravu zabezpečil zastupitelský úřad České republiky v Gruzii. Zpět do Prahy se letadlo vrátilo  ještě dnes večer. Na jeho palubě bylo do ČR dopraveno  celkem 20 osob evakuovaných z míst zasažených konfliktem. Na letišti je přivítali představitelé Hasičského záchranného sboru ČR a k dispozici jim byli také dva psychologové HZS ČR.
 
 
 
kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: 974 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail:petr.kopacek@grh.izscr.cz

           

vytisknout  e-mailem