HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čerpání vody v Žatci, Tuchořicích okres Louny, v Chvalíně okres Litoměřice a požár rozdružovače slámy v Libkovicích pod Řípem, okres Litoměřice.

Škoda způsobená požárem rozdružovače slámy byla odhadnuta na 100 tisíc Kč.  

28.4. 2014
Územní odbor Žatec
Čerpání vody
28.4. 15:40 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v Hálkově ulici v Žatci je výkop před domkem plný vody a hrozí, že voda začne téct do domku. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Žatec, vodu odčerpala plovoucím čerpadlem a postavila provizorní hráz.
V Tuchořicích okres Louny, čistila dobrovolná jednotka Tuchořice ucpaný kanál a nahromaděnou vodu čerpala kalovým čerpadlem.
Územní odbor Litoměřice
Čerpání vody
28.4. 15:07 Na linku tísňového volání bla oznámena voda ne dvoře a ve sklepě rodinnéh domu v obci Nové Dvory – Chvalín okres Litoměřice. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Roudnice nad Labem. Hasiči čerpali vodu ze sklepa plovoucím čerpadlem a majitel domku udělal opatření, aby voda na dvorek již netekla.
Požár rozdružovače slámy (1).jpgPožár rozdružovače slámy (1).jpg
Územní odbor Litoměřice
Požár rozdružovače slámy
28.4. 13:31 Jednotky HZS ÚK ze stanic Roudnice nad Labem, Štětí a dobrovolné jednotky z Libkovic pod Řípem a Horních Beřkovic vyjely k požáru rozdružovače slámy v Libkovicích pod Řípem. Požárem byla zasažena sláma ve stroji, do kterého se dopravuje v balících a jeho ozubené válce ji rozemelou na malé kousky. Z rozsekané slámy se vytváří slámový granulát, který slouží jako palivo. Požár před příjezdem jednotek částečně lokalizovali zaměstnanci firmy vodou a hasicími přístroji. Hasiči požár zlikvidovali v 14:55. Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc Kč. Příčinou vzniku požáru byla mechanická jiskra vzniklá vniknutím cizího tělesa, pravděpodobně kamene, mezi ozubené válce rozdružovače.
 
Foto: Michal Horner HZS ÚK
Odkazy do noveho okna

Požár rozdružovače slámy (1)

Požár rozdružovače slámy (1) 

Detailní náhled

Požár rozdružovače slámy (2)

Požár rozdružovače slámy (2) 

Detailní náhled

Požár rozdružovače slámy

Požár rozdružovače slámy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem