HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Centrální sklad humanitární pomoci ve Velkém Poříčí

Sklad je určen výhradně pro shromáždění již organizovaných sbírek. 

Královéhradecký kraj společně s hasičským záchranným sborem připravil centrální sklad materiální pomoci. Nachází se v areálu hasičského záchranného sboru ve Velkém Poříčí, kam organizátoři humanitárních sbírek mohou materiál svážet, ten odtud poté odejde na potřebná místa.

Na mnoha místech lidé, samosprávy či nejrůznější organizace zahájili humanitární sbírky na pomoc Ukrajině. Vážím si této spontánní podpory, je neuvěřitelné, jaká vlna solidarity se vzedmula a kolik lidí chce pomoci druhým. Aktuálně je ale na Ukrajině nejvíce kromě zbraní potřeba především zdravotnický materiál,“ doplnil hejtman.

Centrální sklad bude v provozu od středy 2. 3. 2022 v areálu stanice Náchod ve Velkém Poříčí (Náchodská 530, Velké Poříčí). „Pro tyto účely jsme vyčlenili primárně halu u výcvikového polygonu, připraveny máme i další prostory, pokud by nebyla kapacita dostačující. Sklad bude fungovat jako logistická základna humanitární pomoci. To znamená, že je určen výhradně pro shromažďování už organizovaných sbírek, které zajistily například města a obce. Je potřeba k nám nashromážděnou humanitární pomoc dopravit, v místě materiál vytřídíme a na válkou postiženou Ukrajinu pošleme jen to, co bude potřeba na základě aktuální poptávky,” upřesnil ředitel krajských hasičů plk. David Pouč.

Provozní doba skladu bude od pondělí do pátku mezi 8:00 až 18:00, v mimo uvedenou dobu je potřeba volat kontakty +420775862740 nebo +420725085122.

Kontakt a provozní doba
Logistická základna humanitární pomoci pro sbírky materiální pomoci z Královéhradeckého kraje
stanice Náchod se sídlem ve Velkém Poříčí (Náchodská 530, Velké Poříčí)
Pondělí - Pátek 8:00 - 18:00 hod.
Mimo uvedenou provozní dobu volat +420775862740 nebo +420725085122

Polygon V. Poříčí.jpg

vytisknout  e-mailem