HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Centrální sklad humanitární pomoci je v Karlových Varech – Staré Roli

Na jednom místě budou pracovníci skladu přijímat nabízenou materiální pomoc pro obyvatele Ukrajiny 

Od pátku 4. března 2022 se v Karlových Varech – Staré Roli zprovozňuje Centrální sklad humanitární pomoci určený pro potřeby příchozích uprchlíků z Ukrajiny a dále pro obce a organizace poskytující pomoc těmto lidem. Na sběrné místo mohou humanitární pomoc přivézt obce, organizace, firmy, spolky i jednotlivci. Ve skaldu poté bude tato pomoc tříděna podle jednotlivých aktuálních potřeb. Příjem, třídění a výdej materiální pomoci z humanitárních sbírek zajišťují v tomto skladu pracovníci nestátních neziskových organizací působících na území Karlovarského kraje ve spolupráci s hasiči a dobrovolníky.

Výdej materiálu z tohoto centrálního skladu bude umožněn pouze pro obce a pomáhající organizace, které budou potřebovat konkrétní pomoc pro skupiny uprchlých obyvatel Ukrajiny, o jež se tyto obce či organizace aktuálně starají. Ze skladu se nebude vydávat žádná pomoc jednotlivým žadatelům z řad občanů Ukrajiny nebo místním lidem, kteří individuálně pomáhají uprchlým občanům Ukrajiny.

Individuální potřeby uprchlíků nacházejících se na území Karlovarského kraje budou zajišťovány v humanitárním skladu, který bude v nejbližší době vybudován v bezprostřední blízkosti Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině u KV Arény. V tomto výdejním místě získají jednotliví žadatelé z řad občanů Ukrajiny připravené a roztříděné části humanitární pomoci dle individuálních potřeb. Bude tak zajištěna komplexní pomoc uprchlíkům na jednom místě. Na tomto výdejním místě naopak nebude poskytována hromadná pomoc pro obce či spolky starající se o skupiny uprchlých občanů Ukrajiny.

Adresa Centrálního skladu humanitární pomoci: Závodu míru 166/66, Stará Role v areálu Řempo Holoubek. Zahájení provozu Centrálního skladu humanitární pomoci, tedy příjem materiální pomoci ze sbírek obcí a právnických osob a darů fyzických osob je v pátek 04. března od 12:00 hodin. Provozní doba Centrálního skladu humanitární pomoci bude každý den v době od 8:00 do 18:00 hodin.

Informace k provozu a aktuálním potřebám Centrálního skladu humanitární pomoci je možné získat na Informační lince IZS na telefonním čísle 950 380 180.

mapa2.jpg

vytisknout  e-mailem