HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Celkem třikrát vyjížděli dnes odpoledne hasiči na pátrání po ztracených osobách.

(22. 8. 2019) Během dvou hodin byli hasiči hned třikrát požádáni o pomoc při pátrání po ztracených osobách ve Zlínském kraji. Všechny případy naštěstí dopadly dobře. 

První událost byla na operační středisko ohlášena v 14:04 hodin. Podle přijatých informací se starší turistka ztratila nedaleko Luhačovic na Zlínsku. K události byly vyslány čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Ještě před jejich příjezdem na místo události však byla ztracená žena nalezena a hasiči se tak vrátili zpět na své základny.

Druhé pátrání po pohřešované osobě bylo hasičům oznámeno v 15:01 hodin. Tentokrát se jednalo o zraněnou houbařku, která se ztratila nedaleko Vsetína, místní části Horní Jasenka. K místu vyrazily tři jednotky hasičů z blízkého okolí. Žena byla nalezena se zraněným kotníkem nedaleko bydliště v korytě potoka. Po prvotním ošetření byla naložena na nosítka a vynesena těžkým a nepřístupným terénem až k vozidlu posádky zdravotnické záchranné služby, která ji následně odvezla do nemocnice.

V 15:44 hodin byly vyslány čtyři jednotky hasičů k další události, tentokrát do obce Rajnochovice na Kroměřížsku. Zde bylo zahájeno pátrání po pohřešované starší ženě se dvěma malými dětmi. Krátce po příjezdu jednotek byli naštěstí všichni nalezeni hlídkou policie a další zásah jednotek tak nebyl nutný.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem