Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Časopis 112 ROČNÍK XII ČÍSLO 1/2013

V úvodu přinášíme rozhovor s generálním ředitelem HZS ČR plk. Ing. Drahoslavem Rybou, který věnujeme ohlédnutí za prvním rokem jeho působení v čele sboru. V části POŽÁRNÍ OCHRANA analyzujeme zásah na požár v areálu zooparku zapříčiněný úderem blesku, seznamujeme s poznatky z kurzu počítačového modelování požárů a zařazujeme přehled certifikátů vydaných TÚPO v posledních dvou letech. V bloku IZS uveřejňujeme výsledky výzkumu, jehož cílem bylo analyzovat doby strávené jednotkami profesionálních a dobrovolných hasičů u zásahů a seznamujeme se závěry konference Medicína katastrof. Možnostem digitalizace systému varování a vyrozumění obyvatelstva a prezentaci nových ochranných prostředků pro civilní obyvatelstvo a složky IZS se věnujeme v části OCHRANA OBYVATELSTVA. V bloku KRIZOVÉ ŘÍZENÍ přinášíme poznatky z kontrol obcí prováděných podle krizového zákona.  

V průběhu loňského roku zakoupil Hasičský záchranný sbor České republiky s využitím prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie 10 nových autobusů pro evakuaci osob a 13 nových nakladačů. Jejich slavnostní předání hasičským záchranným sborům krajů se uskutečnilo v prosinci.

Technika byla pořízena v rámci projektů operace Zvýšení akceschopnosti Hasičského záchranného sboru České republiky pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách (Živelní pohroma). Tyto projekty jsou realizovány v letech 2012 až 2013 se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu. Jejich hlavním cílem je zvýšení mobility a akceschopnosti HZS ČR, který je jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému, v případě mimořádných událostí, konkrétně živelních pohrom (zejména povodní a bleskových povodní), a zlepšení připravenosti sboru v rámci integrovaného záchranného systému na různé mimořádné události, zejména živelní pohromy.

V rámci projektů operace Živelní pohroma bylo pořízeno celkem 10 požárních autobusů pro HZS Středočeského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Pardubického, Královéhradeckého, Jihomoravského, Moravskoslezského a Zlínského kraje v celkové hodnotě 43 668 000 Kč, přičemž 85 % způsobilých výdajů je spolufinancováno z Integrovaného operačního programu. Dále bylo pořízeno celkem 13 nakladačů pro HZS Středočeského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Jihočeského, Plzeňského, Pardubického, Královéhradeckého, Olomouckého, Jihomoravského, Moravskoslezského a Zlínského kraje v celkové hodnotě 12 355 200 Kč, přičemž 85 % způsobilých výdajů je rovněž spolufinancováno z Integrovaného operačního programu.

1301-02b.jpg
Požární autobusy budou sloužit především pro evakuaci osob z míst postižených živelní pohromou, průmyslovou havárií nebo jiným ohrožením do míst nouzového přežití. Dále jsou určeny pro přepravu jednotek PO při střídání nasazených sil na místě zásahu na velké vzdálenosti nebo pro přeskupování sil HZS ČR nejen v rámci celé České republiky.

Pro účely evakuace jsou autobusy vybaveny minikuchyňkou pro ohřev stravy, chladničkou, kotvícími úchyty pro transport vozíčkářů nebo zdravotnickými nosítky. Na první pohled zaujmou bílým reflexním pruhem, světelným a zvukovým výstražným zařízením. V autobusech jsou velké rozteče sedaček, aby byl zajištěn dostatek prostoru při evakuaci. Samozřejmostí je vybavení komunikačními prostředky integrovaného záchranného systému. Jelikož jde o vozidla zvláštního určení, jsou speciálně upravena a schopna jízdy rychlostí až 130 km/h.

Pořízené nakladače v požární verzi budou v kompletu s další technikou (požární kontejnerové nosiče a požární kontejnery nákladní) sloužit pro přepravu speciálních prostředků, odvoz a dovoz materiálu na místě zásahu a pro záchranné a likvidační zemní práce po povodních, při vyprošťování osob ze zřízených budov, dále pro odklízení sutě při vyhledávání a záchraně zavalených osob, provádění zemních prací, jako například zpevňování hrází místních vodních děl, budování protipovodňových hrází a zábran nebo hloubení odvodňovacích rýh.

Plošné rozmístění techniky umožňuje rychlé nasazení v rámci zásahového obvodu HZS kraje a zkvalitnění veřejné služby pro občany.

Mgr. Zbyněk KOUKOLÍK, foto František ŠPAČEK

vytisknout  e-mailem