HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čarodějnické ohně práci hasičům nepřidělaly

Poslední dubnový den, který byl v mnoha místech spojen s pálením čarodějnických ohňů, evidují hasiči v Královéhradeckém kraji tři požáry, ale ani jeden neměl souvislost se samotnými čarodějnicemi. Během večera pak vyjížděli hasiči na Jičínsku ke dvěma planým poplachům, kdy byl nahlášen požár, ale nakonec se jednalo o ohniště po pálení pod kontrolou. 

Požáry a plané poplachy ze dne 30. 4. 2019:

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Nechanice – požár – 16:07
V části Suchá zasahovali hasiči u požáru kůlny. Už při příjezdu jednotek na místo události byl objekt o rozměrech asi 4x4 m plně zachvácen požárem a propadla se střecha. V blízkosti kůlny bylo uskladněno palivové dřevo, které nebylo požárem ohroženo. Hasiči zlikvidovali požár kolem 17:30, škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun, hodnoty ve výši asi 15 tisíc korun se podařilo uchránit. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a ze stanice Hradec Králové – Pražská a dále JSDH Nechanice.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Samšina – planý poplach – 23:16
Do části Betlem byly vyslány po 23. hodině profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky. Byl zde nahlášen požár, nakonec se však jednalo o ohniště po pálení čarodějnic pod dozorem.

Libošovice – planý poplach – 23:56
I do Libošovic byly vyslány jednotka profesionálních hasičů z Jičína a dobrovolných ze Sobotky kvůli podezření na požár odpadu. Průzkumem hasiči zjistili, že i v tomto případě se jedná o pálení klestí.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Vamberk – požár – 10:19
Po 10 hodině dopoledne přijalo krajské operační a informační středisko hasičů oznámení o požáru stroje ve výrobním podniku ve Vilímkově ulici. Na místo události byly vyslány čtyři jednotky hasičů. K zahoření stroje došlo ve výrobní hale, která byla vlivem požáru zakouřena. Z haly bylo evakuováno celkem 30 osob, které vyšly na volné prostranství, nikdo nebyl zraněn. Hasiči postupně požár lokalizovali a následně po 11. hodině uhasili. Poté začali halu ovětrávat. Po odvětrání už nebyly v prostoru výrobní haly naměřeny nebezpečné koncentrace v ovzduší, místo události si převzali pracovníci firmy. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou ve výši asi 8 milionů korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.
Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Doudleby nad Orlicí, Vamberk a Kostelec nad Orlicí.

Dobruška – požár – 11:38
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna zasahovali v ulici Fr. Kupky, kde došlo v jídelně školy k zahoření elektroinstalace. Nikdo nebyl při události zraněn.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P kůlny, Suchá (1)

P kůlny, Suchá (1) 

Detailní náhled

P kůlny, Suchá (2)

P kůlny, Suchá (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem