Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Byli jsme se inspirovat

Naši odborníci na problematiku odborného vzdělávání za využití moderních technologií jako je virtuální a rozšířená realita se zúčastnili mezinárodní konference s názvem „Nové perspektivy v oblasti odborného vzdělávání a výcviku v měnícím se světě“, jejímž organizátorem byla Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích. Akce se uskutečnila ve středu 22. února 2023 v prostorách pardubického zámku. 

Jednodenní konference byla rozdělena do dvou částí. V té dopolední přednášeli zahraniční i čeští účastníci, jako například zástupci vysoké školy ze Slovenska, střední školy z Norska či specializovaného odborného výcvikového centra z Litvy. Představili se rovněž soukromé subjekty z Čech, Norska, Slovenska a Islandu, působící v oblasti vývoje těchto nových technologií.

V odpolední části proběhly workshopy, během kterých měli účastníci konference možnost prakticky se s těmito technologiemi seznámit a vyzkoušet si je při různých činnostech.

Cílem naší účasti na této akci bylo nasát informace o nových trendech na poli VR/AR/MR technologií, které chceme využívat pro zvýšení kvality výcviku příslušníků HZS ČR a vyšetřovatelů příčin požáru.

Tyto technologie totiž uživatelům umožňují ocitnout se v simulovaném prostředí, ideálně doprovázené jejich interakcí s ním a dávají jim možnost rozvíjet a procvičovat si své dovednosti bez skutečných důsledků selhání v reálném světě.


Vloženo: 24. 2. 2023 | Aktualizace: 24. 2. 2023 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

Konference_Pardubice_1

Konference_Pardubice_1 

Detailní náhled

Konference_Pardubice_2

Konference_Pardubice_2 

Detailní náhled

Konference_Pardubice_3

Konference_Pardubice_3 

Detailní náhled

Konference_Pardubice_4

Konference_Pardubice_4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem