Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno, Frýdek-Místek – 2.6.2017 - Dětský den na ŠVZ

Tradiční oslavy celosvětového dne dětí jsme na ŠVZ oslavili v pátek 2. 6. 2017. 

Ve výcvikovém středisku v Brně se v dopoledních hodinách vystřídalo téměř 400 dětí z deseti mateřských a základních škol z blízkého okolí. Byla pro ně připravena prohlídka hasičských aut, možnost prolézt si klecovým polygonem, ukázka lezeckých technik hasičů nebo předvedení evakuace pomocí evakuačního rukávu, kterou si vyzkoušely i některé paní učitelky. Součástí programu bylo i preventivně výchovné povídání o správném hašení požáru rostlinných tuků, završené efektní ukázkou špatného způsobu hašení. Nedílnou součástí dne dětí je i tradiční hašení domečku a stříkání z lafety, které si zvláště v tomto horkém dni děti velmi užily. Jako poděkování nám pomalovaly cesty a chodníky nádhernými obrázky a od nás na oplátku obdržely pamětní fotografii své třídy u hasičského auta. V odpoledních hodinách pokračovaly ukázky a zábava pro děti našich zaměstnanců, které se v doprovodu rodičů pohybovaly po celém areálu mezi připravenými stanovišti.

Dětský den proběhl i na našem středisku ve Frýdku Místku. Dopolední program byl zaměřen na školy ve Frýdku Místku, které již dlouhou dobu projevovaly zájem o návštěvu střediska. Děti si mohly prolézt výcvikový polygon, zastříkat na hasičské střelnici proudnicí na cíl, seznámit se s hasičskou technikou, projít si potmě s baterkou výcvikový bunkr s překážkami či si zasportovat. Měly možnost vyfotit se v zásahovém oblečení hasiče a ve spolupráci s kolegy z Policie ČR se podívat na jejich vybavení či dynamickou ukázku zásahu zastavení vozidla včetně zajištění osádky vozidla. No a pokud toto nestačilo, mohly se děti vyřádit na skákacím hradě v tematické hasičské úpravě. Vítaným zakončením byla proslulá, dětmi oblíbená pěna. Odpoledne bylo stejně jako v Brně věnováno dětem našich zaměstnanců a spolupracovníků.

Dle dosavadních ohlasů byli všichni spokojeni, včetně nás, protože jsme měli možnost rozzářit úsměv dětem. Děkujeme všem, kteří dětský den organizovali a se zapálením se dětem věnovali. Pevně věříme, že si všechny děti odnesly jen ty nejlepší zážitky na tento den.

Další foto zde.

Text: plk. Ing. Jiří Rogowski, Lenka Dlužanská
Foto: plk. Ing. Jiří Rogowski, por. Bc. Tomáš Koutský, Lenka Dlužanská

vytisknout  e-mailem