Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 5. 12. 2019 - Delegace z Ukrajiny

Ve dnech 5. a 6. prosince 2019 zavítala na ŠVZ ukrajinská delegace. 

jednotka.jpgV rámci studijního pobytu na území ČR nás navštívili zástupci Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace (SSMS) – genmjr. Mykola Ischenko, zástupce předsedy SSMS, Jaroslav Kondaurov, náměstek vedoucího personálního oddělení SSMS, plk. Viktor Vitovecky, vedoucí oddělení reforem orgánů a útvarů CO SSMS, plk. Jaroslav Babiak, zástupce velitele SSMS Ukrajiny v Zakarpatské oblasti, a Svitlana Magdij z oddělení ekonomické analýzy a prognózy odboru ekonomiky a financí SSMS.
Hlavním účelem pobytu šestičlenné zahraniční delegace na našem území byl průzkum systému vzdělávání příslušníků HZS ČR (zejména pak vzdělávání důstojníků) a způsobu jeho financování.
Na ŠVZ měli zahraniční hosté možnost zhlédnout praktický výcvik posluchačů, například výcvik ve flashover kontejneru. Během prohlídky prostor ŠVZ HZS ČR byli hosté zaujati technikou, kterou naše středisko disponuje. Delegaci byl také názorně předveden praktický výcvik velitelů družstev (rozhodovací proces na taktické úrovni řízení) pomocí programu XVR.
Delegace si program přijetí velice chválila a my jsme rádi, že jsme mohli přispět k prezentaci systému vzdělávání hasičů v ČR a jeho financování. Věříme, že spolupráce se Státní službou Ukrajiny pro mimořádné situace se bude i nadále rozvíjet.


Martina Davidová

Odkazy do noveho okna

Brno_5.12.2019_obrazek 03

Brno_5.12.2019_obrazek 03 

Detailní náhled

Brno_5.12.2019_obrazek 02

Brno_5.12.2019_obrazek 02 

Detailní náhled

Brno_5.12.2019_obrazek 01

Brno_5.12.2019_obrazek 01 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem