Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 31.5.2013 - Dětský den na ŠVZ Brno

Jako obvykle se k oslavám svátku dětí připojilo i Brněnské středisko ŠVZ a to již o den dřív tj. v pátek 31.5.2013.  

Celé dopoledne se téměř všichni zaměstnanci ŠVZ věnovali dětem, které se k nám přišly podívat z Brněnských mateřských a základních škol. Malí návštěvníci si za doprovodu hasičů prošli celý areál, kde je čekala spousta atrakcí i interaktivních stanovišť. Děti si vyzkoušely jaké to je sedět za volantem hasičského auta, hasit „opravdovou“ proudnicí i menší dětskou proudnicí uhasit hořící hrad. Velice zajímavou a poučnou podívanou byla show našich lektorů o správném hašení hořícího oleje. Návštěvníkům byla představena práce hasičů - lezců, postupy při vyprošťování osob z havarovaných vozidel a záchrana pomocí výškové techniky. Pro všechny malé hasiče bylo příjemným zpestřením procházení našeho klecového polygonu, kde se hasiči učí pohybu ve stísněných prostorech.
 
Na téměř 450 dětí jsme nebyli sami. Několik atrakcí si připravila také Policie ČR. Pořádková jednotka předvedla cvičení jednotek na zásahy při rušení veřejného pořádku, skupina z Policejní školy si připravila pracoviště pro sběr stop - otisků prstů. Děti si mohly vyzkoušet zbraně a výzbroj zásahové jednotky Policie ČR. S velikým zájmem děti sledovaly ukázky jízdní jednotky Policie. Zde viděli sílu a klid policejních koníků, které si mohly také pohladit. 
 
Zdravotní záchranná služba si připravila prohlídku sanitky včetně jejího veškerého vybavení.
 
K vidění letos byli také pejsci Kynologické záchranné jednotky, kteří předvedli zajímavé cviky z poslušnosti, dovednosti, označení osob a překonávání překážek. Velice děti zaujalo závěrečné hlazení a krmení pejsků.
 
Celé dopoledne bylo doprovázeno ne příliš příjemným počasím, nicméně zářící úsměvy dětí sluníčko bohatě nahradily.
 

V odpoledních hodinách dětský den pokračoval v podobném duchu, ale už jen pro děti zaměstnanců, kde si děti mohly prohlédnout a vyzkoušet, co že to vlastně jejich rodiče celý den dělají.

Další fotografie z dětského dne na ŠVZ Brno ve fotogalerii.


mjr. Mgr. Michal Kříž

vytisknout  e-mailem