Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno – 30.5.2018 - IMZ ochrany obyvatelstva a krizového řízení

Ve dnech 23.–24. 5. 2018 se v jednacím sálu ŠVZ HZS ČR v Brně konal odborný seminář k problematice ochrany obyvatelstva a krizového řízení. 

Dvoudenního semináře se zúčastnilo 84 příslušníků HZS ze všech krajů ČR.

Úvodního slova se ujali náměstek generálního ředitele HZS ČR pro sekci prevence a civilní nouzové připravenosti plk. Ing. Daniel Miklós, MPA a ředitel sekce prevence a civilní nouzové připravenosti, odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení, plk. Ing. Pavel Nepovím. Seznámili účastníky s programem, který zahrnoval jak aktuální úkoly v oblasti krizového řízení, ochrany obyvatelstva a vzdělávání, tak vyhodnocení preventivně výchovné činnosti za rok 2017. Součástí programu byla též analýza orkánu Herwart, který se Českou republikou prohnal v říjnu 2017, napáchal škody za nejméně 1,37 miliardy korun a vyžádal si čtyři lidské životy. Účastníkům byl představen projekt Hasiči pro školy, což je projekt tvorby výukového materiálu pro podporu vzdělávání v oblasti Ochrany člověka za mimořádných událostí a běžných rizik na 2. stupni základních škol.

V bohatém programu druhého dne byl čas věnován například problematice narušení plynulosti provozu za území Středočeského kraje – smogová situace, průjezdnosti silnic či problematice akutního, vysoce nakažlivého onemocnění – afrického moru prasat ve Zlínském kraji.

Program obou dnů byl ukončen rozsáhlou diskuzí.


Martina Davidová

Odkazy do noveho okna

20180524_obr. 01

20180524_obr. 01 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem