Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 28.6.2013 - Slavnostní vyřazení absolventů kurzu Nástupní odborný výcvik příslušníků HZS ČR

S končícím školním rokem dospěl do svého závěru i Nástupní odborný výcvik příslušníků HZS ČR ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR v Brně. 

Absolventi kurzu NOV HZS ČRAbsolventi kurzu NOV HZS ČR
A tak mohl zástupce ředitele plk. Ing. Radovan Kočí, v pátek 28. června, předstoupit před nastoupenou třídu a převzít hlášení od velitele tvaru nprap. Alexeje Neunera. Slavnostní ráz dodala v úvodu slavnostního vyřazení česká státní hymna. V jejím průběhu se možná v hlavách některých čerstvých absolventů i přítomných lektorů odvíjel celý průběh kurzu, se všemi svými úskalími, rozmary počasí i radostnými okamžiky. Poté se již ujal slova třídní lektor por. Mgr. Zdeněk Alexa, který se o tento kurz pod pořadovým číslem 35 po celých 15 týdnů staral. Jmenovitě vyvolával všech 24 úspěšných absolventů a u všech mohl po třídenním zkouškovém maratonu vyslovit to magické slovíčko „PROSPĚL.“ Následovalo vystoupení z tvaru, pozdrav, převzetí osvědčení odborné způsobilosti a dalších dokladů o absolvování kurzu a po opětovném pozdravu a nezbytném „Sloužím vlasti“ opětovné zařazení do tvaru.     
 
Na závěr nechybělo samozřejmě ani tradiční společné fotografování, stisky rukou a rozjezd do všech koutů vlasti k výkonu hasičského řemesla.
 
 
 
Další fotografie ze slavnostního vyřazení absolventů kurzu NOV příslušníků HZS ČR ve fotogalerii


kpt. Bc. Zdeněk Ondráček

vytisknout  e-mailem