Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 25.9.2013 - IMZ specialistů HZS ČR na téma využití CNG

Ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR Brno proběhlo instrukčně-metodické zaměstnání specialistů HZS na téma využití stlačeného zemního plynu (CNG).  

Cílem byla kvalifikovaná výměna názorů a zkušeností mezi odborníky z řad HZS ČR a plynaři na téma projektování a výstavba funkčních a bezpečných staveb v problematice CNG a jeho využití v dopravě. Garantem odborné úrovně a hlavním organizátorem zaměstnání byl Český plynárenský svaz.
 
Na programu byla například projektová dokumentace určená k výstavbě plnicích stanic CNG a k výstavbě podzemních garáží, platné předpisy týkající se CNG včetně předpisů pro prevenci a zásahy jednotek požární ochrany při provozu vozidel na CNG či zkušenosti a praktické poznatky ze zkoušek plnicích stanic CNG.
 
Mezi přednášejícími byli zástupci společností E.ON Energie, a. s., RWE Distribuční služby s.r.o., Projektová kancelář ÚT + VZT, TIČR, Bauer Kompressoren a Škoda auto. Za HZS ČR vystoupil Ing. Václav Kratochvíl (HZS hl. m. Praha).
 
Vzhledem k tomu, že problematika CNG bude do budoucna stále aktuálnější, je pro HZS ČR jistě přínosem možnost osobního kontaktu s odborníky na toto téma a domluva na vzájemné spolupráci v dalších letech.


por. Zuzana Kupková, DiS.

Odkazy do noveho okna

20130925_obr. 1

20130925_obr. 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem