Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno – 19.6.2018 - porada managementu těžkého USAR odřadu HZS ČR na ŠVZ

Dne 19. 6. 2018 se ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR uskutečnila porada managementu těžkého USAR odřadu HZS ČR. Název USAR je zkratka Urban Search and Rescue – vyhledávání a záchrana v obydlených oblastech. 

Odřad je složen ze zástupců HZS Moravskoslezského kraje a HZS hlavního města Prahy, lékařů z úrazové nemocnice v Brně a kynologů z řad dobrovolných organizací pod záštitou Generálního ředitelství HZS ČR. Na setkání byly projednávány záležitosti týkající se reklasifikace odřadu pod hlavičkou sekretariátu INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group – Mezinárodní poradní skupina pro vyhledávání a záchranu) a organizace UN-OCHA (The United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs – Úřad OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí).

Byly dohodnuty termíny a kroky k přípravným cvičením a případnému ostrému nasazení. Cvičení USAR odřadu se bude konat v Moravskoslezském kraji a následně v okolí italského města Pisa. Účastníci jednání byli též seznámeni s novinkami, např. novými požadavky na koordinaci záchranných týmů, které musí být implementovány do reklasifikačního cvičení USAR odřadu HZS ČR.


Martina Davidová

vytisknout  e-mailem