HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bouřka zasáhla Vysočinu, hasiči zasahovali u více než 250 událostí

Předpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu zasáhla v pondělí odpoledne bouřka doprovázená silným větrem a deštěm. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině u více než 250 událostí. 

Informace o prvních popadaných stromech jsme na linkách tísňového volání 112 a 150 začali přijímat po druhé hodině odpoledne a od té chvíle se hasiči prakticky nezastavili až do večerních hodin. V průběhu noci se situace začala v kraji postupně uklidňovat.

Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Žďársku, Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku.

Problémy s popadanými stromy byly také na železnici. Stromy z kolejiště odstraňovali hasiči například v Lípě na Havlíčkobrodsku.  V Přímělkově na Jihlavsku najel do padlého stromu v kolejišti vlak. Událost se obešla bez zranění osob. V České Bělé silný vítr poškodil střechu na domě. Hasiči ji provizorně opravili.

Několikrát v průběhu odpoledne a večera byli hasiči povoláni k čerpání vody ze zatopených sklepů domů a k odstranění stromů, které padly na zaparkovaná osobní vozidla.

Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Bystřice nad Pernštejnem

Bystřice nad Pernštejnem 

Detailní náhled

Řečice

Řečice 

Detailní náhled

Salavice

Salavice 

Detailní náhled

Svatá Anna

Svatá Anna 

Detailní náhled

Velké Meziříčí

Velké Meziříčí 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem