HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bouřka, požár stohu u Slavětína, požár strniště u Bechlína, požár zahradní chatky v Liběšicích.

Haiči vyjeli k pěti spadlým stromům a jednomu hořícímu pravděpodobně zasženému bleskem.  

28. července 2014
Bouřka
Mezi 20:55 a 3:29 vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 6 událostem způsobeným bouřkou. V 5 případech to byly spadlé stromy. V okresu Louny odstraňovala železniční jednotka strom z trati u Peruce, v okresu Litoměřice odstraňovali hasiči strom z komunikace v Křesíně, v oktresu Teplice spadl strom na silnici v Měrunicích, v okresu Most na silnici u Chrámců a v Děčíně spadl strom částečně na vozovku v Želenické ulici.
K hořícímu smrku pravděpodobně od blesku vyjeli hasiči ve Varnsdorfu.
Územní odbor Žatec
Požár stohu
27.7. 21:07 Jednotka HZS ÚK ze stanice Louny a dobrovolné jednotky z Veltěží a Slavětína vy jely k požáru stohu u obce Slavětín, okres Louny. Stoh byl technikou rozdělen na tři části. Hořící část hasiči prolili vodou. Na místě zůstala jako dozor nad požářištěm dobrovolná jednotka ze Slavětína, která ohlásila likvidaci požáru v 8:04.
Územní odbor Litoměřice
Požár strniště
26.7. 15:23 Na linku tísňového volání byl oznámen požár pole u obce Bechlín. Hořelo strniště na 8 hektarech. K požáru vyjelo 8 hasičských jednotek. Požár se šířil k lesu a sadu, ale hasiči šíření zastavili. Požár lokalizovali v 16:32 a zlikvidovali v 17:42. Škoda nevznikla.
Územní odbor Most
Požár zahradní chatky
26.7. 14:56 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v Liběšicích, okres Most hoří zahradní chata. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanic Most a Bílina a dobrovolná jednotka z Braňan. Při příjezdu jednotek na místo byla chatka celá v plamenech a hořely i okolní stromy. Požár se rozšířil na střechu sousední chatky. Hasiči jej lokalizovali v 16:01 a zlikvidovali v 16:14.

vytisknout  e-mailem