Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Borci z HZS Moravskoslezského kraje obhájili mistrovský titul

28. června 2015 (Nicole Zaoralová) - Po třech dnech strhujících bojů více než šestistovky profesionálních a dobrovolných hasičů i hasiček skončilo Mistrovství republiky v požárním sportu. To letos hostilve dnech 26. – 28. června Trutnov.  

Profesionální a dobrovolní hasiči se na společném mistrovství potkali už po páté. Pro dobrovolné hasiče to letos bylo 62. Mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu a profesionálové se potkali po čtyřicáté čtvrté.

A jak to tedy celé dopadlo?
Mistrem České republiky v družstvech SDH obcí mužů se stal tým reprezentující SDH Těškovice (Moravskoslezský kraj). Stříbro si odváží dobrovolní hasiči do Dehtína (Plzeňský kraj) a bronz získali borci z SDH Zbožnov (Pardubický kraj).
 
Mistrovský titul v družstvech Sboru dobrovolných hasičů obcí žen získal tým z Chválenic (Plzeňský kraj), stříbro patří ženám z Michálkovic (Moravskoslezský kraj) a bronz poputuje do obce Slatiny (Královéhradecký kraj).
 
Mistrem ČR v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru ČR se staltým Moravskoslezského kraje, který za sebou nechal družstvo HZS Plzeňského kraje a bronz si odváží hasiči HZS Kraje Vysočina.
 
Vítězné družstvo v celkovém pořadí obdrželo z rukou generálního ředitele HZS České republiky brig. gen. Drahoslava Ryby putovní pohár Mistrovství ČR v požárním sportu.
 
Letošního mistrovství HZS ČR se zúčastnilo také reprezentační družstvo Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky, které vybojovalo 9. místo v celkovém pořadí družstev.
 
 
Další již nemedailové pořadí:
 
4
HZS Zlínského kraje
5
HZS Královéhradeckého kraje
6
HZS Ústeckého kraje
7
HZS Jihomoravského kraje
8
HZS Středočeského kraje
9
HaZZ Slovenské republiky
10
HZS Jihočeského kraje
11
HZS Olomouckého kraje
12
HZS podniku DEZA a.s.
13
HZS Pardubického kraje
14
HZS hlavního města Prahy
15
HZS Libereckého kraje
16
HZS Karlovarského kraje
 
Výsledky ke stažení na:  http://mrps2015.cz/
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 974 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
 

vytisknout  e-mailem