HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Betlémské světlo 2011

V Benešově nad Černou proběhne předání Betlémského světla.  

V níže uvedené příloze je k dispozici pozvánka a program předávání Betlémského světla, které proběhne dne 17. prosince 2011 od 17.00 hod. v kostele sv. Jakuba st. v Benešově nad Černou.

 

Jako každý rok přivezou hasiči z hornorakouského okresu Freistadt i letos do Česka vánoční plamínek Betlémského světla, které předají hasičům z našeho okresu.

 

Pro hasiče je Betlémské světlo symbolem míru a přátelství. Světélko zažehnuté v místě narození Ježíše Krista k nám letos dorazí již podvacáté třetí. Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku, odkud se rozšířila do pětadvaceti zemí světa. Tak byla založena novodobá vánoční tradice. Úplně poprvé plamínek přicestoval v roce 1986 letadlem do Lince, kde se stal součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc postiženým dětem. K nám se Světlo přátelství, jak byl betlémský plamen také nazván, dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a z rukou hasičů z hornorakouského okresu Freistadt byl poprvé předán českokrumlovským hasičům 23. prosince 1989 na celnici v Dolním Dvořišti.

 

 

Rád se i s vámi setkám.

 

 

plk. Ing. Pavel Rožboud, ředitel ÚO Český Krumlov

vytisknout  e-mailem