HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Benefice na KACPU byla poděkováním všem, kdo pomáhají

Potleskem ve stoje odměnilo publikum v pondělí večer Moravskou filharmonii Olomouc pod vedením Debashishe Chaudhuriho, která se představila na benefičním koncertu na nádvoří Hanáckých kasáren. 

Zde nyní funguje Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. Benefice byla tedy poděkováním všem, kteří zde pomáhají válečným uprchlíkům. Výtěžek ve výši 65 tisíc poputuje právě na podporu řešení ukrajinské krize. Akci organizoval Olomoucký kraj a Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje se na přípravách podílel.

0060.jpg

„Koncertem jsme důstojně oslavili zahájení našeho předsednictví v Radě Evropské unie. Konal se v mimořádných prostorách Hanáckých kasáren, kde sídlí Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. Chci poděkovat všem, kteří v našem kraji pomáhali a pomáhají zvládnout složitou situaci válečných uprchlíků,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Benefiční open air koncert se odehrál v neobyčejných kulisách, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Pod taktovkou indického dirigenta Debashishe Chaudhuriho zahráli olomoučtí filharmonici skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Vítězslava Nováka, Josefa Suka i Oskara Nedbala.

Ti, kteří se koncertu osobně nezúčastnili, si mohou vystoupení filharmoniků užít i zpětně  v pohodlí domova. Videozáznam je k vidění na YouTube kanálu Olomouckého kraje: www.youtube.com/watch?v=CI0M9CbEMz

Foto: David Sedlák

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem