HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během Velikonoc zasahovali hasiči u 13 požárů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 2. do pondělí 5. 4. 2021 celkem 49 událostí, z toho bylo 13 požárů. Jednotky zasahovaly s dozvuky zimy u případů požárů sazí v komínech. Pomalu, ale jistě, přibývá případů požárů v přírodním prostředí, kdy dochází k pálení bilogického odpadu po těžbě v lese nebo pálení po úklidu na zahradách. 
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Třebechovice pod Orebem – požár – 3. 4. 11:33
Čtyři jednotky hasičů byly vyslány do Orebitské ulice, kde bylo oznámeno podezření na únik plynu. Průzkumem bylo zjištěno, že však došlo k zahoření v rodinném domě. Požár byl krátce po příjezdu první jednotky lokalizován a těsně před polednem také zlikvidován. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice, JSDH Třebechovice pod Orebem a Týniště nad Orlicí, JSDH Černilov byla odvolána po cestě k zásahu.

Chlumec nad Cidlinou – požár – 3. 4.20:57
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou byli vysláni do ulice 9. května, kde došlo k zahoření sazí v komíně. Požár se nikam nerozšířil. Hasiči provedli pomocí kominického nářadí vyčištění komínového tělesa, ale do provedení odborné revize bylo zařízení vyloučeno z užívání. Při události nevznikla žádná škoda.

Hradec Králové – požár – 4. 4. 17:45
Do části Třebeš byli vysláni profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Třebeš k požáru suchého travního porostu. V místě zahořel pruh asi 20x20 m, událost byla rychle zlikvidována, už při příjezdu první jednotky bylo hoření minimální. Požár se obešel beze škody. 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – požár – 2. 4. 08:07
Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky zasahovali v ulici 3. května u požáru sazí v komíně. Hasiči vybrali žhavý materiál z kotle a provedli vyčištění komína, při událost nevznikla žádná škoda.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – požár – 2. 4. 17:16
V ulici Na Terasách likvidovali profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda požár živého plotu, při událost nevznikla žádná škoda.  

Stárkov – požár – 3. 4. 22:38
Do obce Stárkov byly vyslány tři jednotky hasičů, v komíně objektu základní školy došlo k zahoření sazí. Jednotky provedly kontrolu tělesa a vybraly žhavý materiál z kotle. Událost se obešla beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec a Stárkov.

Dolní Radechová – požár – 5. 4. 15:29
Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli ohlášenému lesnímu požáru v katastru Dolní Radechové. Na místě našli hasiči několik ohnisek na ploše asi 100x50 m. Jednalo se o ohniska po pálení klestí po těžbě v lese, na místo muselo  být nataženo dopravní vedení hasební vody. Požár byl kolem 17. hodiny zlikvidován. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda, JSDH Dolní Radechová a Horní Radechová.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bystrzyca Kłodzka (Polsko) – požár – 5. 4. 06:42
Dobrovolné jednotky z Orlického Záhoří a Bartošovic v Orlických horách vyjely v rámci přeshraniční spolupráce k ohlášenému požáru rodinného domu v obci Bystrzyca Kłodzka na území Polské republiky. Jednotky byly na místě jako záloha, objekt se nacházel v těžko přístupném terénu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Nemojov – požár – 4. 4. 15:24
V části Dolní Nemojov likvidovali hasiči ze tří jednotek požární ochrany požár hrabanky na ploše asi 40x10m. Hořelo v prudkém svahu, požáru předcházelo pálení po lesní těžbě. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu kolem 16:30 hod. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem, Hostinné a Bílá Třemešná.

Nemojov – požár – 4. 4. 17:21
Královédvorská profesionální jednotka hasičů provedla likvidaci požáru doutnajícího pařezu po pálení. Hasiči zasahovali v části Dolní Nemojov, nebyla způsobena žádná škoda.

Rudník – požár – 4. 4. 21:06
Požár klestí po pálení hasily jednotky požární ochrany v katastru obce Rudník. Jednalo se o požár menšího rozsahu s dvěma ohništi, jedno bylo v blízkosti rodinného domu. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí, JSDH Hostinné a Rudník – Arnultovice.

Horní Kalná – požár – 4. 4. 21:35
V katastru Horní Kalné dohašovaly v lesním prostoru jednotky požární ochrany ohniska po pálení klestí. Ohniště byla ve svahu, správně obkopána, došlo ale k jejich rozhoření a na místě se nenacházela žádná odpovědná osoba. Jednotky ohniště rozhrnuly a dohasily. Místo události si převzal zástupce odpovědný za pálení. Hasiči se na místo vraceli ještě následující den, kdy se opět jedno z ohnišť rozdoutnalo. U události zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolné jednotky z Hostinného, Rudníku – Arnultovic, Horní Kalné, Dolní Kalné a Vrchlabí 3 – Podhůří.

por. Mgr. Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Náchod

P Náchod 

Detailní náhled

P Nemojov (1)

P Nemojov (1) 

Detailní náhled

P Nemojov (2)

P Nemojov (2) 

Detailní náhled

P Nemojov (3)

P Nemojov (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem