HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během noci hasiči likvidovali hned dva obrovské požáry

 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
            V neděli 21. července 14 minut před půlnocí vyjíždělo šest hasičských jednotek (profesionální z Lanškrouna, dále dobrovolné jednotky z Žichlínku, Lanškrouna, Rudoltic, Dolní Čermné a jednotka hasičů SŽDC Česká Třebová) k požáru rodinného domu do Rudoltic. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že dům o rozměrech přibližně 12,5 x 8,5 m je celý v plamenech. V domě v době požáru byl syn majitelky domu, který i požár zpozoroval. Požár hasiči dostali pod kontrolu 37 minut po půlnoci a zcela ho zlikvidovali v 01.27 hodin. Příčinou vzniku požáru bylo ponechání svíčky bez dozoru. Rodinný dům – dřevostavba – byl plameny celý poničen. Škoda byla vyčíslena na jeden milion korun.
 
 
            K požáru garáže do Verměřovic vyjíždělo pět hasičských jednotek v pondělí v 0.20 hodin (zasahující jednotky – profesionální ze Žamberka, dále dobrovolné jednotky z Jablonného nad Orlicí, Verměřovic, Letohradu a Dolní Dobrouče). Garáž a přístřešek, jež zachvátily plameny, byly v těsné blízkosti rodinného domu, který se podařilo hasičům uchránit. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 01.18 hodin a zcela zlikvidován byl v 2.58 hodin.
Škoda byla vyčíslena na jeden milion korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši tři miliony korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

Plameny ve Verměřovicích zničily garáž s přístřeškemPlameny ve Verměřovicích zničily garáž s přístřeškem

vytisknout  e-mailem