HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Během jedné hodiny dva požáry na Vsetínsku

V rozmezí 45 minut vyslal operační důstojník hasičů několik jednotek z okolí Vsetína ke dvěma požárům v přírodním prostředí. 

K první události byla v 15:32 hodin vyslána jednotka profesionálů ze stanice Vsetín, posílená o jednotku dobrovolných hasičů obce Ústí u Vsetína. Podle popisu se mělo jednat o požár hromady uskladněných kmenů.
Do tří minut na místo události dorazily dvě cisterny profesionálů. Po provedení průzkumu bylo upřesněno, že požárem zasažený je pouze jeden dutý kmen stromu a další síly a prostředky na místě nejsou nutné.  Pomocí vysokotlakého proudu byla do několika minut provedena rychlá likvidace a jednotky se vrátily na své základny.
 
Netrvalo to dlouho a hasiči ze stanice Vsetín museli k dalšímu požáru. Tentokrát se jednalo o hlášený požár lesa v obci Ratiboř. Poplach jim byl vyhlášen v 16:17 hodin. Na místo vyrazily také jednotky požární ochrany Ratiboř, Jablůnka a Hošťálková. Jak bylo z místa potvrzeno, jednalo se o požár klestí po těžbě dřeva, o rozloze asi 20x20 metrů.
Vzhledem k těžkému lesnímu terénu se cisternové speciály nedostaly až k samotnému místu a byly odstaveny ve vzdálenosti asi 200 metrů. Hasiči natáhli dopravní vedení k zasaženému místu a pomocí několika proudů požár po hodině zásahu zlikvidovali. Po provedení kontroly okolí a vyloučení dalšího nebezpečí byl zásah ukončen.
 

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček –  HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

Ratibor1

Ratibor1 

Detailní náhled

Ratibor2

Ratibor2 

Detailní náhled

Ratibor3

Ratibor3 

Detailní náhled

Ratibor4

Ratibor4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem