HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Automatické informační SMS zprávy pro podporu vysílání JSDH obcí

Pro podporu vysílání jednotek sboru dobrovolných hasičů využívá HZS Libereckého kraje systém automatických SMS zpráv z výjezdového systému operačních a informačních středisek. 

Textová zpráva je odesílána automaticky současně s vyhlášením poplachu jednotce požární ochrany operačním střediskem. Zpráva obsahuje základní informace o mimořádné události vygenerované počítačovým programem (zejména typ a místo události). Zasílání automatických SMS zpráv tvoří nadstavbu ke standardnímu systému vyhlašování poplachu jednotkám SDH obcí. Svolání a vyrozumění členů jednotek SDH obcí probíhá i nadále tradičním způsobem. SMS je odesílána na jedno určené mobilní telefonní číslo jednotky SDH obce a je zdarma.

Příklad znění informační SMS zprávy:TECHNICKA POMOC, ODSTRANOVANI PREKAZEK, Rychnov u Jablonce nad Nisou, strom pres cestu

Tuto informační SMS doporučujeme doplnit svolávacími systémy, které slouží k rozesílání SMS za účelem svolání hasičů a informování zastupitelstva obce. O zasílání automatické SMS se žádá vždy cestou zřizovatele jednotky.

V případě dalších dotazů kontaktujte oddělení KIS HZS LK martin.kulhavy@hzslk.cz, kde Vám budou předány konkrétní technické informace k systému

Autor: plk. Ing. Milan Zobač             22.02.2012

 

vytisknout  e-mailem