HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Auto zapadlé do rybníka, požár lokomotivy a další zásahy.

18.6. 6:56 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že z rybníka u obce Rokle trčí automobil. 

Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo jednotku HZS ÚK ze stanice Klášterec nad Ohří a dobrovolnou jednotku z obce Kadaň. V autě, které bylo přední částí ve vodě, nikdo nebyl. Hasiči zabezpečili vůz proti sjetí dál do vody a úniku ropných látek. Po dokumentaci místa události Policií ČR byl vůz vyproštěn.
Územní odbor Most
Požáry kontejnerů
17.6. 22:49 – 23:10 Jednotka HZS ÚK ze stanice most likvidovala požáry kontejnerů v Mostě. Nejprve v ulici Na vyhlídce, jeden plastový kontejner, po té v ulici Partizánská, dva plastové kontejnery a nakonec v ulici Antonína dvořáka jeden plastový kontejner, při čemž dva sousední kontejnery požár poškodil. V šechny požáry byly zlikvidovány v 23:17.

požár lokomotivy2.jpgpožár lokomotivy2.jpg
požár lokomotivy3.jpgpožár lokomotivy3.jpg
požár lokomotivy1.jpgpožár lokomotivy1.jpg
Územní odbor Litoměřice
Požár lokomotivy nákladního vlaku v Bohušovicích nad Ohří
16.6. 20:52 Na linku tísňového volání byl oznámen požár lokomotivy nákladního vlaku ve stanici Bohušovice nad Ohří. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ÚK ze stanice Litoměřice, dobrovolnou jednotku z Terezína a Bohušovic nad Ohří a jednotku podniku SŽDC.  Jednalo se o vlakovou soupravu o celkové délce 313 m, složenou ze dvou diesel-elektrických lokomotiv a devatenácti nákladní tanků převážejících motorovou naftu. Požár byl zpozorován strojvedoucím, který uviděl že z pravé strany lokomotivy vycházejí jiskry a po chvíli plameny. Zastavil soupravu v železniční stanici v Bohušovicích nad Ohří a snažil se požár likvidovat přenosným hasicím přístrojem. Požár zlikvidovali až hasiči v 21:57. Na místo události se dostavil zjišťovatel příčin požáru ze stanice Litoměřice společně s drážním inspektorem SŽDC a zástupci společnosti Unipetrol doprava. Díky rychlému zásahu nedošlo k rozšíření požáru na celou lokomotivu a přepravovaný náklad. Předběžně byla škoda vyčíslena na 5 miliónů Kč. Přesná příčina požáru bude objasněna až proběhne komisionální prohlídka lokomotivy na účasti drážních expertů a vyšetřovatele.Požár se obešel bez zranění. Trať byla uzavřena od 20:42 až do 22:05 hodin. Foto: Michal Horner HZS ÚK
Územní odbor Děčín
Pád stromu na auto
16.6. 18:00 Jednotka HZS ÚK ze stanice Děčín vyjela na žádost Policie ČR do obce Markvartice, kde spadl strom na auto. V autě byli čtyři lidé bez zranění. Hasiči strom odstranili v 18:25.
 

vytisknout  e-mailem