HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Anketa Hasič roku 2019 již zná své vítěze, projektem roku je modernizace UPO Velké Poříčí

Polygon V. Poříčí (32).jpgSedmnáctičlenná odborná porota letos vybírala z celkem 68 nominací, o 12 více než v loňském roce. Nejvíce nominací se sešlo v kategoriích „ZÁSAH ROKU“ a „VELITEL/VEDOUCÍ“, shodně po dvanácti nominacích.

HZS Královéhradeckého kraje měl významné želízko v ohni v kategorii "Projekt roku", kam nominoval modernizaci Učiliště požární ochrany ve Velkém Poříčí, kde vyrostl nový polygon pro činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou. Se svou nominací jsme uspěli, projekt byl porotou vyhodnocen jako nejlepší!

Kompletní seznam oceněných ve všech kategoriích, včetně stručných charakteristik, si můžete přečíst na odkazu zde: https://www.hzscr.cz/clanek/anketa-hasic-roku-2019-jiz-zna-sve-viteze.aspx


Kategorie „PROJEKT ROKU“

1. MÍSTO

Projekt UPO Velké Poříčí – modernizace stávajícího vzdělávacího a výcvikového střediska

Jmenovitě:
brig. gen. Ing. František Mencl, ředitel HZS Královéhradeckého kraje
plk. Ing. David Pouč, ředitel ÚO Náchod, HZS KHK
plk. Ing. Petr Malina, náměstek ředitele HZS KHK pro ekonomiku
mjr. Mgr. Tomáš Saifrt, vedoucí UPO Velké Poříčí, HZS KHK

 

Vzdělávací a výcvikové středisko Učiliště požární ochrany Velké Poříčí  prošlo v roce 2018 rozsáhlou rekonstrukcí a modernizací, která byla dokončena počátkem roku 2019. V rámci projektu vyrostlo mimo jiné nové unikátní výcvikové zařízení – lezecký polygon pro činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou, který byl slavnostně otevřen 12. dubna 2019.

V říjnu 2019 proměnil lezecký polygon nominaci a získal od odborné poroty titul Stavba roku 2019. Tímto oceněním se může pyšnit šest staveb v celé České republice.

Stavba jako taková využívá zvláštní konstrukční betonové prvky a je ojedinělou stavbou nejen v České republice, ale i v Evropě. Je to unikátní prostor, který slouží pro výcvik profesionálních a dobrovolných hasičů, ale také policistů a záchranářů, kteří se zde mohou připravovat na ty nejnáročnější typy zásahů ve výšce a nad volnou hloubkou.

Polygon V. Poříčí (41).jpg

________________________________________________________________________________________________________________

Profesní anketu Hasič roku vyhlašují společně ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR, již od roku 2009. Termín slavnostního vyhlášení výsledků letošního, již 11. ročníku této prestižní ankety, za rok 2019, byl kvůli novému koronaviru a s ním souvisejícím opatřením, opakovaně odsouván. Původní termín, který byl naplánován na 16. dubna 2020, se posunul na listopad 2020, avšak ani tento druhý pokus nevyšel. Nakonec organizátoři se skleněnými přilbami, které jsou symbolickým oceněním práce profesionálních hasičů, kteří se umístili na prvních místech v jednotlivých kategoriích, vyrazili sami, pouze s kamerou. Sestřih z těchto předávání jste mohli shlédnout v přiloženém videu, které má dnes, tedy 17. prosince 2020, v 18:00 hodin svoji premiéru. 

Gratulujeme všem oceněným!

Kontakt:

plk. Mgr. Rudolf Kramář
vedoucí pracoviště komunikace

MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
tel.: +420 950 819 949
mobil: +420 720 112 150
e-mail: rudolf.kramar@hzs.cz

vytisknout  e-mailem