HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Která bude novou Zbirožskou Miss Tatra?

Již třetí ročník soutěže o nejkrásnější Tatru proběhne v sobotu 7. září 2013 od 10,00 hodin v areálu Hasičského záchranného sboru České republiky ve Zbirohu.  

 O titul nejkrásnější Tatry bude po celý den bojovat více než 50 nejen hasičských tatrováckých krásek.
 
foto 023.jpgfoto 023.jpg
Hodnotit se ale nebudou míry, nosnost, výkon, velikost ani datum narození. Vždyť nejstarší přihlášené soutěžící je už přes 80 let. Hlavním kritériem bude celkový dojem, originalita a vzhled.
 
Finalistky nebudou jen nečinně dávat na obdiv své ladné křivky. O titul Miss se budou muset poprat a v soutěžních disciplínách prokázat, že jsou to Tatry na svém místě. To, jak dobře si vybraly své posádky, budou například muset předvést při přezouvání „střevíčků“ v rámci Mistrovství republiky ve výměně předního kola na hasičské Tatře 148. Navíc se na jejich propozice zaměří i odborníci, kteří zhodnotí jejich technický stav, původnost provedení i profesionálnost případných úprav.
 
A jaké osobnosti zasednou v porotě? Těmi nejdůležitějšími budou sami návštěvníci a po loňských zkušenostech věříme, že to bude porota opravdu velká. Loňskou zářiovou sobotu přišlo obdivovat soutěžící Tatry více než 1 700 návštěvníků.
 
Proto přijďte a staňte se porotcem v soutěži krásy i vy. Třeba právě váš hlas rozhodne, která Tatra se pro letošek stane tou nejkrásnější a získá řadu hodnotných cen. A váš hlas může být na oplátku také odměněn.
 
Pro diváky je připraven i bohatý doprovodný program. Letošní ročník je pořádán ve spolupráci s Policií ČR, která si pro návštěvníky připravila řadu zajímavých ukázek. K vidění budou mimo jiné nejmodernější policejní zbraně, své dovednosti se zbraní v ruce si budou moct vyzkoušet i sami návštěvníci v instalované laserové střelnici a také se naučí prvky sebeobrany.
Své umění předvedou kynologové a jejich psi. K vidění bude i nasazení zásahové jednotky Policie ČR.
 
Na fandy hasičského řemesla čeká více jak 130 exponátů techniky od poloviny 18. století až do současnosti, nacházející se na celkové ploše více jak čtyři tisíce m2. Návštěvníci si také mohou prohlédnout expozici ochrany obyvatelstva, která je se oproti loňskému roku výrazně rozrostla a expozici vyšetřovatelů příčin požárů.
 
Akci připravilo Občanské sdružení „Naše hasičská minulost“ ve spolupráci generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR, Policií ČR, Skladovacím a opravárenským zařízením HZS ČR, Záchranným útvarem HZS ČR a městem Zbiroh.
 
O příjemnou atmosféru se postará také živé hudební vystoupení. V areálu je možnost zakoupit občerstvení. Vstup je zdarma a parkování je možné přímo v areálu.
 
Zapište si do diáře:
 
Kdy: Sobota 7. září 2013, od 10 – 16 hodin
 
Kde: Areál Hasičského záchranného sboru ve Zbirohu
Švabín, Švabinská ulice, Loc: 49°51'29.34"N 13°45'7.911"E
 
Podrobnosti o Expozici požární ochrany naleznete na www.expozicezbiroh.cz
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR

vytisknout  e-mailem