HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ach ty nedopalky!

Dvě jednotky hasičů likvidovaly požár v Moravanech v noci na středu 31. května. Jednalo se o požár plastové popelnice, která se v noci vzňala od nedopalku cigarety. Plameny zničily nejen popelnici, ale také fasádu domu se zateplením i garážová vrata. Tady je škoda, dle slov vyšetřovatelky, vyčíslena předběžně na 50 tisíc korun. Další škoda ve výši 10 tisíc korun je na osobním voze, který byl zaparkován u garážových vrat.

Kupodivu v úterý 30. května jsme zaznamenali výjezdy na několik hořících odpadkových košů v Pardubicích. I tady za požár mohl špatně típnutý nedopalek cigarety.

Kam s ním? I u nedopalku lze položit tuto klasickou nerudovskou otázku. Kam s ním, a hlavně jak správně típnout voharek, aby nedošlo k požáru?

Optimálně řádně zašlápnout a poté bez žhavých jisker vhodit do vhodné nádoby – odpadkového koše a doma třeba do skleničky s vodou.

Kuřáci, zkuste více dávat pozor na to, kam svůj nedopalek cigarety odhazujete. V naší statistice máme opravdu širokou škálu požárů od nedopalků – požár balkonu, požár bytu, požár stohu a ten největší požár od nedopalku vhozeného do plastového odpadkového koše v pergole rodinného domu je z 30. března 2022 v Lánech na Důlku. Škoda byla tehdy vyčíslena na 10 milionů korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár popelnice Moravany30-5-2023

požár popelnice Moravany30-5-2023 

Detailní náhled

požár odpadkového koše1

požár odpadkového koše1 

Detailní náhled

požár odpadkového koše2

požár odpadkového koše2 

Detailní náhled

požár odpadkového koše3

požár odpadkového koše3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem