HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

6.1. Silný vítr pokácel několik stromů, požár slámy v Bžanech a další zásahy

Hasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjížděly z důvodu silnéhoho větru od včerejších 17:00 do dnešních 8:00 k 12 nahlášeným událostem. 

 V jedenácti případech se jednalo o spadlé nebo nalomené stromy, v jednom případě hasičská jednotka podniku Glaverbel pomáhala odstraňovat spadlou lampu před objektem podniku v Teplicích - Řetenicích.
Nejvíce zásahů bylo v okresu Teplice – 5, již zmíněná lampa a dále 3 spadlé stromy, jeden v Dubí, v Lahošti, Proboštově a nalomený smrk v Závodní ulici v Teplicích. V Okresu Litoměřice zasahovali hasiči na dvou místech, jeden strom spadl přes cestu u Kozlovic a jeden u Sedlce. Dva stromy spadly na silnici v okresu Chomutov u obce Místo. V okresu Děčín spadl strom na silnici u obce Studánka. V okresu Louny spadla švestka na silnici u obce Počedělice. V okresu Most spadl strom do půli vozovky u Meziboří. V okresu Ústí nad Labem odstraňovala dobrovolná jednotka strom ze silnice ve Velkém Březně.

Územní odbor Teplice
požár slámy
6.1. 7:57 Hasičská jednotka HZS PS Teplice vyjela k požáru v obci Bžany. Hořela stará sláma pod kostelem u statku. Hasiči požár lokalizovali v 8:49. Dále prováděli rozhrnování a dohašování. Požár byl zlikvidován v 9:18.
Územní odbor Děčín
požár sazí v komíně

5.1. 17:15 Hasičská jednotka HZS PS Varnsdorf vyjela k požáru v obci Studánka. Jednalo se o požár sazí v komíně. Hasiči strhli hořící saze pomocí písku a požár zlikvidovali v 18:04.
Územní odbor Chomutov
požár odpadu v prázdné budově
5.1. 14:47 Na linku tísňového volání byl oznámen požár skladu v Studentské ulici v Jirkově. K požáru vyjely jednotky HZS PS Chomutov, SDH Jirkov a SDH Chomutov. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár odpadu v prázdém objektu. Hasiči požár lokalizovali v 15:29 a zlikvidovali v 16:06.
 

vytisknout  e-mailem