Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co najdete v květnovém čísle časopisu 112

V polovině května vychází páté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

Časopis 112 číslo 5/2012Časopis 112 číslo 5/2012
V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah na úmyslně založený požár obytného domu v Praze, přinášíme závěry 15. ročníku mezinárodní konference Červený kohout a seznamujeme s novými trendy v oblasti aktivní požární ochrany skladových prostor.

V bloku zaměřeném na IZS představujeme jedno z pracovišť Kriminalistického ústavu Praha, jehož služeb využívají hasiči zejména při zjišťování příčin vzniku požárů a informujeme o průběhu pracovní porady zástupců složek IZS, která se konala v areálu HZS ČR ve Zbirohu. 
 
V části věnované ochraně obyvatelstva se zabýváme problematikou plnění úkolů ochrany obyvatelstva jednotkami SDH obcí, představujeme vzdělávací program Výchova k bezpečí – osob za mimořádných okolností, a seznamujeme s poznatky a zkušenostmi spolupráce hasičů se školami v Libereckém kraji.
 
Problematika stanovení limitů akutní toxicity nebezpečných látek a závěry z jednání představitelů civilní ochrany zemí Visegrádské čtyřky hlavní náplň části časopisu věnované krizovému řízení.
 
V časopisu dále najdete např. informaci o mezinárodní konferenci Internet ve státní správě a samosprávě 2012 nebo reportáž z předávání Zlatých záchranářských křížů za rok 2011.
 
V příloze časopisu otiskujeme novelu Zákona č. 241/2000 Sb., o hospodářských opatřeních pro krizové stavy a o změně některých souvisejících zákonů. 
 
Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.     
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor
 

Informace o předešlých číslech naleznete na: http://www.hzscr.cz/casopis-112.aspx

vytisknout  e-mailem