Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři hasiči, tři naděje na život

Nikdo nezavolal na linku 112, na stanici nezazněl poplach, žádný hasič se nespustil po tyči dolů, aby vyjel k mimořádné události. A přesto tři konkrétní hasiči zachránili život třem konkrétním lidem.  

 

Jak to udělali? Darovali jim kostní dřeň. Darovali jim naději na další roky se svými rodinami, se svými blízkými.

Ve chvíli, kdy jim zavolali z registru dárců dřeně, byli pro dané pacienty jedinou nadějí na další spokojený život. Nezaváhali. Šli do nejistoty, nebáli se bolesti a to i přes to, že si nemohli vzít ani přilbu, ani zásahový oděv.
 
Tento pátek 27. dubna 2012 v Obecním domě v Praze bude nejen jim, ale všem, kteří v loňském roce udělali stejný hrdinský čin vyjádřen dík.
 
Oficiální plakát kampaně pro hasičeOficiální plakát kampaně pro hasiče
Akci Poděkování dárcům pořádá každoročně Nadace pro transplantace kostní dřeně a Český národní registr dárců dřeně. Je to slavnostní večer, při kterém mají šanci se potkat ti, kteří pomohli s těmi, kterým bylo pomoženo.
 
Během večera bude představena i kampaň, která je zaměřena do řad hasičů, a která byla spuštěna na začátku dubna. V rámci této kampaně jsou poutavou formou oslovováni plošně všichni příslušníci HZS ČR, aby se stali součástí registru a podpořili tak dobrou věc.
 
Hasiče jsme oslovili koncem roku s žádostí o to, aby se zapojili do kampaně, protože většina přesně splňuje kritéria pro vstup do registru. Jsou mladí, zdraví, a hlavně kdykoli připraveni nezištně pomoci cizímu člověku“ říká MUDr. Jana Navrátilová z Českého národního registru dárců dřeně.
 
Celé slavnostní akce bude účasten i generální ředitel HZS ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba, který celou kampaň podporuje.
 
Jsem velmi rád, že jsme k této spolupráci přistoupili. Vím, že mnoho mých kolegů již o podobné podpoře uvažovalo, jen jim k tomu chyběl ten správný impuls. A přestože je Hasičský záchranný sbor v tuto chvíli v tíživé finanční situaci a má hodně vlastních problémů, je potřeba nemyslet jen na sebe, ale i na ty, kteří naší pomoc potřebují, a to i v těch oblastech, kde nám to neukládá zákon.“ Vysvětluje důvody spolupráce generální ředitel HZS ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba
 
 
Výroční ceny nadace předají již tradičně její patroni, Livie Klausová, kardinál Miloslav Vlk a Jiřina Jirásková.
 
         
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
Odkazy do noveho okna

Plakat malyl

Plakat malyl 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem